Categorii

Autori

Autori care au publicat la Editura Rovimed Publishers

Povestile Bucovinei


Povestile Bucovinei 


19,90 lei cu TVA

0234.537.441
0740.429.533

Luni - Vineri » 09:00-16:00
  • Autor(i): Hutuleac Dragos
  • An aparitie: 2017
  • ISBN: 978-606-583-721-8
  • Pagini: 135

 

    „Poveștile Bucovinei” nu este o carte scrisă de mine. Este o carte scrisă de oamenii acestor meleaguri pe care am doar meritul de a-i descoperi. Atât! Bucovina este încă un tărâm al poveștilor, unde magia și misterele nu au dispărut, ci s-au așezat cuminți în sufletele locuitorilor săi, pentru veșnicie. Acolo, în inimile lor, ele au fost protejate de lumea de afară și dacă nu au crescut, măcar au rămas la fel, dând naștere unei lumi fantastice unde Dumnezeu, credința, diavolul, farmecele, vrăjitorii și învățăturile vechi însoțesc omul de la naștere și până la plecarea lui în lumea de dincolo. Din această cauză, bucovinenii râmân niște oameni peste care timpul trece altfel. Sufletele lor rămân tinere și o înțelepciune adâncă îi poartă de mână prin viață, ferindu-i de otrăvurile care le pot tulbura cugetul, îmbătrânindu-i fără rost. Practic, această carte este o incursiune în lumea tainică pe care o păstrează bucovinenii în suflete, o lume multora necunoscută, o lume prin care pășesc ca într-o biserică de fiecare dată când mi se dezvăluie, arătând în 31 de texte, că viața poate fi și altfel decât ne este cunoscută nouă....

Autorul


„Poate că ar trebui să știți că toate textele lui Dragoș, atunci când ajung în redacție, mai întâi sunt citite cu sufletul la gură de către noi, colegii săi. Toți așteptăm să vedem dacă în articolul de astăzi moare huțanca Marusia sau ce mai povestesc huțanii din județ. Articolele lui Dragoș sunt printre cele mai citite articole din ziarul SuceavaLive și de pe site-ul www.suceavalive.ro, iar acest lucru ne bucură. Ne dorim o colaborare la fel de frumoasă cu scriitorul Dragoș Huțuleac și îi așteptăm nerăbdători poveștile scrise cu condeiul inimii, cum doar el le poate scrie”

Raluca Tilihoi- redactor-șef SuceavaLive

„Dacă îţi plac povestirile, misterul, descoperirea şi mai ales sufletul bucovinean, atunci tocmai ai găsit cartea potrivită. Dragoş Huţuleac, prin această lucrare, eliberează Bucovina de povara memoriei ancestrale, transmisă pe cale orală, din generaţiei în generaţie, încă de pe vremea costobocilor, pentru a o lăsa în formă scrisă accesibilă cititorului universal. Truda autorului se înscrie, prin această minunată radiografie scrisă a etosului bucovinean, pe calea începută de Simion Floria Marian, Constantin Berariu, Dimitrie Dan, Casian Balabaşciuc ş.a.m.d”

George Sauciuc, secretar executiv Clubul de Iniţiativă Literară și director Gazeta SF

30 alte produse in aceeasi categorie:

Coş  

Nici un produs

Livrare 0,00 lei
Total 0,00 lei

Coş Plăteşte