Categorii

Autori

Autori care au publicat la Editura Rovimed Publishers

Ihtiofauna Marii Negre. Opere. Vol.1


Ihtiofauna Marii Negre. Opere. Vol.1


48,16 lei cu TVA

0234.537.441
0740.429.533

Luni - Vineri » 09:00-16:00
  • Autor(i): Borcea Ioan
  • ISBN: 973-7719-56-5
  • Pagini: 182
  • An aparitie: 2008

Opera stiintifica a profesorului universitar Ioan Borcea impresioneaza prin spectrul larg de cuprindere si prin durabilitatea sa.
In ultimele decenii se vorbeste de dezvoltarea durabila a unei regiuni, a unei tari si chiar a intregii planete. Este un concept ecologic care impune o exploatare rationala a resurselor naturale si un comportament civilizat, astfel incat si generatiile urmatoare sa se bucure de aceleasi conditii de viata. Este vorba de aplicarea unei politici ecologice care sa reduca impactul antropic impotriva naturii si care sa permita valorificarea bogatiilor naturale pe o perioada cat mai mare.
Realizarea unei opere stiintifice durabile presupune dainuirea acesteia in timp. Adevarul stiintific odata stabilit nu trebuie sa-si piarda valabilitatea. Din acest punct de vedere opera stiintifica a profesorului Ioan Borcea nu a fost depasita, ci isi pastreaza actualitatea este o opera durabila.
Efectuand cercetari de citologie, histologie, embriologie si anatomie comparata la pestii elasmobranchi rezultatele cercetarilor isi pastreaza pe deplin valabilitatea. In aceste domenii putem vorbi de Biologie ca de o stiinta exacta.
Nuantam faptul ca opera stiintifica a profesorului Borcea impresioneaza prin spectrul larg al cercetarilor. Borcea a acoperit multiple directii de cercetare: citologie, histologie, anatomie comparata, ihtiologie, biologie marina, biogeografie, entomologie, sistematica etc. A fost supranumit titanul Zoologiei romanesti, atat datorita operei sale zoologice, cat si prin faptul ca a fost primul profesor de Zoologie din invatamantul academic romanesc, specialist in acest domeniu. Zoologia a fost predata la Universitatea din Iasi inca din anul 1863 de catre profesorul Grigore Cobalcescu, care era specialist in geologie.
Format la Universitatea Mihaileana din Iasi, Ioan Borcea si-a continuat pregatirea profesionala la Universitatea Sorbona din Paris. Aici s-a specializat in probleme de biologie marina si de ihtiologie. Initierea in cercetare a debutat cu probleme de citologie, histologie si anatomie comparata la pestii elasmobranchi. Primele lucrari:

30 alte produse in aceeasi categorie:

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si: