Categorii

Autori

Autori care au publicat la Editura Rovimed Publishers

Biotehnologia obtinerii vitaminei B2


Biotehnologia obtinerii vitaminei B2


28,35 lei cu TVA

0234.537.441
0740.429.533

Luni - Vineri » 09:00-16:00

Obiectivul principal al acestei lucrări este reliefarea diferitelor procese tehnologice de obţinere a vitaminei B2.

Rezultatele tuturor activităţilor de cercetare, bazate pe o amplă documentare bibliografică, se oglindesc în această lucrare prin realizarea experimentală şi originală a unei multitudini de activităţi: referate, lucrări de laborator, rezolvarea unor exerciţii cu caracter teoretic şi aplicativ.

Viaţa nu poate exista decât în prezenţa tuturor vitaminelor esenţiale. Dacă unele dintre vitamine au un rol determinant în procesele de asimilare, iar altele contribuie la creşterea capacităţii de muncă şi a rezistenţei la oboseală, toate fortifică organismul în lupta cu bolile infecţioase sau cu unele toxine.

Absolut necesare pentru creşterea, menţinerea vitalităţii şi stării generale bune a organismului nostru, vitaminele se găsesc în cantităţi foarte mici în toate alimentele de provenienţă naturală.

Complexul vitaminic B cuprinde vitaminele: B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9, B12.

Ştiinţa actuală a recunoscut că anumite vitamine coexistă în natură şi că, în cazul de faţă, fiecare vitamină din complexul B nu poate să aibă valoare decât dacă este administrată împreună cu toate celelalte. Ele se completează unele pe altele în diversele lor funcţii.

Lucrarea de faţă este structurată pe 7 capitole, capitolele 1 şi 2 constituind tema lucrării şi memoriul tehnic al acesteia.

Capitolul 3 descrie produsul finit cu toate caracteristicile fizico-chimice şi tehnologice, importanţa şi domeniile de utilizare precum şi condiţiile de calitate, depozitare şi transport. De asemenea, la acest capitol sunt descrise mai multe variante industriale de obţinere a vitaminei B2.

Capitolul 4 include varianta tehnologică de obţinere a vitaminei B2 cu schema de flux tehnologic, materiile prime şi materialele auxiliare folosite în cadrul procesului. Sunt descrise, de asemenea procesele tehnologice folosite, precum şi bilanţul de materiale utilizate şi bilanţul termic pentru operaţiile componente ale schemei tehnologice.

Capitolul 5 cuprinde suma tuturor cheltuielilor realizate în vederea obţinerii industriale a vitaminei B2, condiţiile de depozitare şi de transport, precum şi normele de protecţie a muncii.

Capitolul 6 cuprinde bibliografia utilizată ca ajutor pentru alcătuirea lucrării.

Capitolul 7 cuprinde un set de trei desene:

fig. 1 – schema de principiu a instalaţiei de separare a vitaminei B2

fig. 2 – schema tehnologică de obţinere a concentratelor de vitamina B2 din germeni de grâu / porumb;

fig. 3 – schema de principiu a schimbătorului de căldura tubular.

 

30 alte produse in aceeasi categorie:

Coş  

Nici un produs

Livrare 0,00 lei
Total 0,00 lei

Coş Plăteşte

PROMOTII

Toate promotiile