Categorii

Autori

Autori care au publicat la Editura Rovimed Publishers

Rolul valorilor religioase in contextul romanesc actual. Un studiu comparativ


Rolul valorilor religioase in contextul romanesc actual. Un studiu comparativ


18,90 lei cu TVA

0234.537.441
0740.429.533

Luni - Vineri » 09:00-16:00
  • Autor(i): Bica Roxana
  • An aparitie: 2014
  • ISBN: 978-606-583-467-5
  • Pagini: 125

         În cadrul românesc pot fi regăsite semnele unei situaţii problematice sau ale unei crize. Condiţiile economice dificile, societatea civilă slăbită, corupţia, violenţa, abandonul/ abuzul copiilor, consumul de droguri, intoleranţa sunt doar câteva dintre ele.     

        După ieşirea din totalitarism, România persistă într-o fază de reaşezare, de adaptare la o altă viziune asupra lumii – cea specific occidentală, cu o înţelegere diferită a modernităţii. E vorba de derularea unui travaliu pe multiple planuri, inclusiv la nivel de „mentalitate românească” – curăţarea de un model paternalist al valorilor asistenţiale şi orientarea spre asumarea responsabilităţii, spre implicare (inclusiv în cadrul societăţii civile), activism. Există eforturi continue de construire a unei societăţi deschise, pluraliste, democratice - inclusiv prin găsirea unor soluţii eficiente pentru aceste probleme şi de implementare a unei economii autentic capitaliste. Pe acest temei trebuie subliniat că, în fond, cerinţa situaţiei din România este o însănătoşire la nivelul valorilor. Restul, porneşte de aici.

    Luând în calcul locul însemnat (relevat de studii sociologice) pe care factori de ordin religios  îl ocupă în spaţiul românesc, considerând că religia este „în esenţă o chestiune de valori” (Rogobete, 2002) şi faptul că segmentul religiei este un factor de specificitate al modului de realizare a schimbărilor sociale, s-ar putea ridica  următoarea problemă: în direcţia ameliorării stării societăţii româneşti, care ar putea fi rolul religiei, al Bisericilor? Lucrarea de faţă investighează pertinenţa realizării pe filiera religiei a unor schimbări în repertoriul valoric al românilor.

30 alte produse in aceeasi categorie:

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Coş  

Nici un produs

Livrare 0,00 lei
Total 0,00 lei

Coş Plăteşte

PROMOTII

Toate promotiile