Categorii

Autori

Autori care au publicat la Editura Rovimed Publishers

Mens sana in corpore sano Nr.2


Mens sana in corpore sano - Nr.2


18,90 lei cu TVA

0234.537.441
0740.429.533

Luni - Vineri » 09:00-16:00

 

Prefață

 

 “Sănătatea este o comoară pe care puțini știu să o prețuiască, deși aproape toți se nasc cu ea.”  

Hipocrat

 

 

          În fiecare an, Organizația Mondială a Sănătății selectează un domeniu prioritar al sănătăţii publice, de interes global, ca temă pentru Ziua Mondială a Sănătății, care se celebrează în data de 7 aprilie, ziua de înfiinţare a   Organizației.

Tema pentru Ziua Mondială a Sănătății 2015 esteSiguranța Alimentaţiei, o temă de maximă importanță pentru toți oamenii de pe planetă și pentru multe părţi interesate, incluzând guvernele, societatea civilă, sectorul privat, precum și agențiile interguvernamentale.

Organizația Mondială a Sănătății ajută şi încurajează țările să prevină, să depisteze și să răspundă focarelor de toxiinfecţii alimentare - în conformitate cu Codex Alimentarius, o colecție de standarde internaționale privind alimentaţia, ghiduri și coduri de practică, care acoperă toate alimentele principale.

Recunoscând că siguranța alimentaţiei este o chestiune interdisciplinară și cu responsabilitate comună, Organizația Mondială a Sănătății salută participarea sectoarelor din afara sănătăţii publice (agricultură, comerț, mediu) în această campanie și solicită sprijinul agenţiilor şi organizaţiilor majore internaționale și regionale active în domeniile alimentar, ajutor de urgență și educație

Așa cum aprovizionarea cu alimente devine din ce în ce mai globalizată, necesitatea de a consolida sistemele de siguranță alimentară în și între toate țările devine din ce în ce mai evidentă.

Acesta este motivul pentru care OMS promovează eforturile de îmbunătățire a siguranței alimentaţiei, de la fermă până în farfurie (și la toate nivelele intermediare), cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, în data de 7 aprilie 2015.

Ziua Mondială a Sănătății 2015 este o ocazie de a sensibiliza guvernele, fermierii, producătorii, comercianţii, personalul din domeniul sănătăţii şi consumatorii despre importanța siguranței alimentaţiei, precum și rolul pe care fiecare îl poate juca pentru a ne asigura că mâncarea din farfuriile oamenilor este sigură pentru a fi consumată.

 

 

 Ce şi cum? Sănătatea nu se poate oferi cuiva în dar, nu se poate cumpăra, nici chiar să o moştenim nu e posibil - ea trebuie doar păstrată. Trebuie să învăţăm să trăim în lumea aceasta în armonie, neaducându-ne daune nici nouă, nici mediului înconjurător. Şi atunci, avem dreptul să pretindem la o viaţă lungă şi plină de satisfacţii din belşug.

 

Coord. prof. Pârvan Anca-Nicoleta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

30 alte produse in aceeasi categorie:

Coş  

Nici un produs

Livrare 0,00 lei
Total 0,00 lei

Coş Plăteşte

PROMOTII

Toate promotiile