Categorii

Autori

Autori care au publicat la Editura Rovimed Publishers

Managementul activitatior extrascolare


Managementul activitatior extrascolare


18,90 lei cu TVA

0234.537.441
0740.429.533

Luni - Vineri » 09:00-16:00
  • Autor(i): Pusca Ilaria
  • An aparitie: 2010
  • ISBN: 978-606-583-234-3
  • Pagini: 80

Provocările mileniului trei şi ale tranziţiei cer un nou tip de manager

Mileniul trei aşteptat cu speranţe, temeri, curiozitate şi expectanţe de fiecare locuitor al planetei a adus şi schimbarea de paradigmă conturată de John Naisbitt în "Megatendinţe" (1989) caracterizată prin trecerea de la societatea industrială la societatea informaţională, de la tehnologia forţată la tehnologia înaltă (High - Tech) de la economie naţională la economie globală, de la centralizare spre descentralizare, de la democraţie reprezentativă spre democraţie participativă, de la ierarhie la reţele interactive şi pluralitatea opţiunilor, ete.

Aceasta este marea epocă a sistemului tertiar, a telecomunicaţiilor şi a informaţiei în care schimburile sunt în fiecare zi din ce în ce mai imateriale, şi civilizaţia noastră judecă din ce în ce mai mult în mod virtual, chiar şi bancherul consultă cifrele pe un ecran; banii devenind şi ei imateriali, aprecia M. Le Saget, comparând planeta cu "un creier gigant ale cărei zone sunt irigate de telecomunicaţii şi informatică, iar întreprinderea este încet-încet împânzită de reţea".

Aceste transformări pe care le trăim şi le suntem contemporani sunt acompaniate de imense provocări pentru toate domeniile de activitate umană şi mai ales pentru domeniul conducerii. Transformările, schimbările şi provocările cu care suntem confruntaţi cer şi impun noi forme de conducere, un nou tip de conducător, lider, manager.

Forţa care se află în spatele organizaţiilor de succes este capacitatea de a conduce ce poate crea firme vitale şi viabile, o nouă viziune asupra devenirii acestor firme şi strategii de mobilizare a firmei pentru a se adapta acestei viziuni (Waren Bennis şi Burt Manus (1999).

Momentul istoric actual se caracterizează după opinia autorilor citaţi anterior prin nevoia de o viziune strategică, comprehensivă a capacităţii de a conduce nu doar de câţiva lideri aflaţi în posturi înalte, ci de un număr mare de lideri din toate domeniile, de la atelierul din fabrică, la biroul directorului.

Un factor cheie de care este nevoie pentru a răspunde provocărilor mileniului este capacitatea de a conduce.                                                             

În literatura de specialitate, consacrată domeniilor conducerii, au apărut multe lucrări dedicate managementului, liderului şi managerului ca urmare a schimbărilor radicale ce au avut loc la nivelul întregii societăţi (în plan economic, politic, social, etc.).

Tranziţia prelungită ne-a orientat spre a căuta şi descoperi lideri politici eficienţi, apoi a unor manageri performanţi în diferite domenii de activitate cu speranţa depăşirii mai rapide şi mai uşoare a fenomenelor negative cu care se confruntă încă societatea românească

30 alte produse in aceeasi categorie:

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Coş  

Nici un produs

Livrare 0,00 lei
Total 0,00 lei

Coş Plăteşte