Categorii

Autori

Autori care au publicat la Editura Rovimed Publishers

Managementul si managerul clasei de elevi


Managementul si managerul clasei de elevi


18,90 lei cu TVA

0234.537.441
0740.429.533

Luni - Vineri » 09:00-16:00

Managementul clasei de elevi din perspectiva resurselor umane este un subiect de actualitate educaţională deoarece tratează problema activităţilor din clasă într-un mod nou, modern şi răspunde nevoii obiective de perfecţionare şi de eficienţă a cadrelor didactice.

              Valoarea cadrelor didactice stă la baza performanţei sistemului de învăţământ. A fi un cadru didactic performant  înseamnă a fi o prezenţă semnificativă atât în viata obiectivă cât şi în viaţa subiectivă a elevilor.

              Clasa de elevi dezvoltă o varietate de relaţii şi interacţiuni din care elevul deprinde o serie de norme şi valori pe care le dezvoltă pe termen lung. Eventualele eşecuri înregistrate de elevi în procesul de formare, pot avea consecinţe individuale şi sociale nefaste: incompetenţă, analfabetism, inadaptare, delincvenţă. Rolul de manager al cadrului didactic este elementul de care depinde echilibrul şi sănătatea grupului clasă.

              În calitate de cadru didactic, elaborarea lucrării de disertaţie cu tema „Managementul clasei de elevi din perspectiva resurselor umane” vine în sprijinul activităţii pe care o desfăşor, ca o acţiune de perfecţionare, ca o încercare de a răspunde la o serie de provocări cu care mă confrunt cotidian.

              Autoritatea cadrului didactic provine din posesia cunoştinţelor de specialitate, din capacitatea acestuia de a alterna strategiile didactice adaptându-le situaţiilor educaţionale, de a repartiza responsabilităţi elevilor, de a mobiliza elevii la cooperare în grup, de a valorifica valenţele relaţiei profesor-elev în sensul unui dialog real.

              Un cadru didactic cu experienţă dar şi cu calităţi manageriale evidente, va putea să exploateze întreaga desfăşurare a evenimentelor în favoarea dezvoltării ulterioare a colectivului de elevi, a eficientizării demersurilor sale personale dar şi pentru sporirea productivităţii clasei.

              Un bun management al clasei este o acţiune de creare a unui mediu pozitiv de învăţare, nu doar în sensul spaţiului fizic ci, şi în ceea ce priveşte sintalitatea colectivului de elevi. Dialogul elev-profesor necesită un climat educaţional stabil, deschis şi constructiv.

              Obiectivele lucrării sunt: descrierea principalelor componente ale managementului clasei de elevi, analizarea relaţiilor interpersonale din cadrul clasei de elevi, descoperirea soluţiilor pentru eventuale situaţii de criză educaţională, evaluarea avantajelor şi limitele utilizării diverselor strategii instrucţionale şi adecvarea acestora la activitatea desfăşurată.

              Reflecţiile, investigaţiile şi experimentele psihopedagogice realizate de personalităţi în domeniul ştiinţelor educaţiei şi obiectivate în manuale, ghiduri, studii, eseuri etc. au constituit pentru mine repere în elaborarea acestei lucrări.

              Lucrarea îşi demonstrează utilitatea practică prin faptul că satisface nevoia de informaţie actualizată în domeniul managementului educaţional, oferind sugestii pentru activităţile desfăşurate de cadrele didactice in instituţiile de învăţământ.

             

 

 

 

 

 

 

 

 

30 alte produse in aceeasi categorie:

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Coş  

Nici un produs

Livrare 0,00 lei
Total 0,00 lei

Coş Plăteşte