Categorii

Autori

Autori care au publicat la Editura Rovimed Publishers

Colaborarea scoala-familie in vederea unei integrari optime a elevilor in viata sociala


Colaborarea scoala-familie in vederea unei integrari optime a elevilor in viata sociala


14,45 lei cu TVA

0234.537.441
0740.429.533

Luni - Vineri » 09:00-16:00

Lucrarea ştiinţifică „Colaborarea şcoală-familie în vederea unei integrări optime a elevilor în viaţa şcolară” reflectă preocuparea profesorului învăţământ primar Bucur Mariana Elena pentru profesia aleasă, dar este şi rezultatul acumulării unei experienţe care merită să fie transpusă în practică şi împărăşită şi celorlalţi. Astfel s-a născut această carte care reliefează dorinţa autoarei de a reliefa importanţa colaborării dintre şcoală şi familie în vederea realizării scopului comun:integrarea optimă a copilului în viaţa şcolară.

 

Autoarea a urmărit să analizeze factorii de ordin familial care pot determina inadaptare şcolară şi eşec şcolar. A aprofundat măsurile care se impun în vederea reducerii abandonului şcolar. A evidenţiat faptul că statutul de părinte se câştigă, nu se cuvine de la sine oricărui adult .Prin urmare, în dobândirea caracteristicilor unui părinte autentic există diferite grade de reuşită, iar fiecare este dator cel puţin cu bunăvoinţa de se implica în realizarea unei performanţe cât mai bune de acest fel. Contribuţia părinţilor la efortul formativ al şcolii se poate regăsi pe o scală ce porneşte de la prezenţa în toate tipurile de activităţi (curriculare, consultative, suportive) şi ajunge până la plasarea ca public amorf pentru reprezentaţiile şcolare ocazionale.

D-na prof. înv. primar Bucur Mariana Elena este profesor învăţământ primar la Şcoala Generală „Mihai Eminescu” Năsăud. Absolventă a Liceului Pedagogic din Năsăud, promoţia 1995, şi-a desăvârşit pregătirea didactică prin absolvirea Facultăţii de Litere-Universitatea de Nord, Baia Mare, dar şi a Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei de la Universitatea Babeş-Bolyai Cluj, extensia Năsăud. A absolvit un masterat în Management Educaţional şi un alt masterat de Consiliere Şcolară şi Asistenţă Psihopedagogică. A fost şefă de promoţie A Liceului Pedagogic Năsăud în anul 1995, când a devenit a doua mamă a unor copii de clasa I. Deşi era un copil mai mare printre cei mici, a ştiut mereu că „dascălul e o flacără care se stinge luminând pe alţii”. A râs împreună cu ei, a plâns alături cu ei,dar niciodată nu a deznădăjduit în faţa greutăţilor,ci s-a documentat în permanenţă şi a încercat să fie un model demn de urmat pentru elevii ei. Prin această lucrare, a încercat să evidenţieze rolul important al părinţilor şi colaborarea şcoală-familie în vederea depăşirii momentelor dificile care pot să apară în activităţile comune elev-cadru didactic.

Referent ştiinţific,

Inspector şcolar, profesor Câmpan Gavril

30 alte produse in aceeasi categorie:

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Coş  

Nici un produs

Livrare 0,00 lei
Total 0,00 lei

Coş Plăteşte