Categorii

Autori

Autori care au publicat la Editura Rovimed Publishers

Consiliere si orientare. Clasa a II-a


Consiliere si orientare. Clasa a II-a


9,45 lei cu TVA

0234.537.441
0740.429.533

Luni - Vineri » 09:00-16:00

Sugestii metodologice

 

Curriculumul de Consiliere si orientare pentru clasele I-a IV-a este proiectat ţinând cont de vârsta de debut a şcolarităţii obligatorii (6 ani).

Proiectarea si organizarea activităţilor specifice domeniului Consiliere si orientare, la clasele I - a IV-a, este orientata de:

- nivelul de cunoaştere, dezvoltare si maturizare personala atins de elevi la finalul nivelului preşcolar;

- pregătirea elevilor pentru a face fata cerinţelor şcolare;

- dezvoltarea abilitaţilor de a răspunde solicitărilor vieţii sociale în ansamblu.

Prin Consiliere si orientare, elevii pot primi răspunsuri la întrebări importante pe care si le pun în aceasta perioada a vieţii;

- Cine sunt si ce calităţi am?

- Cum pot sa îmi fac prieteni la scoală si acasă?

- De unde pot obţine informaţii sau ajutor?

- Ce trebuie sa fac pentru a învăţa mai bine?

- Ce vreau sa devin si ce trebuie sa fac pentru a mă simţi împlinit?

Activităţile de Consiliere si orientare propuse în curriculumul pentru clasele I - a IV-a îi ajuta pe elevi sa găsească răspunsurile la aceste întrebări. Conţinuturile sunt flexibile, adaptabile la nevoile elevilor, ale instituţiei de învăţământ, la nevoile comunităţii si ale societăţii în ansamblu. Pentru o abordare pragmatica, cadrul didactic se poate implica în derularea unor proiecte educative şcolare si extraşcolare desfăşurate la nivel naţional, regional, local, poate solicita colaborarea unor specialişti: medici, avocaţi, asistenţi sociali, psihologi, sociologi, poliţişti, pompieri etc.

Parcurgând - sub îndrumarea cadrului didactic - activităţile propuse în curriculumul de Consiliere si orientare, elevilor li se creează condiţii pentru a deveni mai motivaţi, mai încrezători în sine, pentru a dezvolta abilitaţi mai eficiente de învăţare, pentru a fi mai pregătiţi pentru nivelurile educaţionale viitoare, pentru a-şi stabili scopuri realiste, a trăi şi a participa activ la viaţa şcolară şi socială.

Pe parcursul orelor de Consiliere şi orientare elevii au posibilitatea să exerseze abilităţi de comunicare eficientă, de relaţionare, de învăţare şi să devină conştienţi de posibilitatea de transferare a acestora în contexte sociale diferite. Elevii dobândesc cunoştinţe şi abilitaţi care îi ajută să devină actori responsabili şi să contribuie la viaţa şcolară, a comunităţii, a familiei, a grupului de prieteni, să transforme activitatea de învăţare într-un proces permanent, să îşi creeze viitorul - ceea ce presupune asumarea de roluri responsabile.

 

30 alte produse in aceeasi categorie:

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Coş  

Nici un produs

Livrare 0,00 lei
Total 0,00 lei

Coş Plăteşte

PROMOTII

Toate promotiile