Categorii

Autori

Autori care au publicat la Editura Rovimed Publishers

Euristica rezolvarii problemelor de matematica


Euristica rezolvarii problemelor de matematica


18,90 lei cu TVA

0234.537.441
0740.429.533

Luni - Vineri » 09:00-16:00
  • Autor(i): Daraban Ionela
  • ISBN: 978-606-583-171-1
  • Pagini: 121
  • An aparitie: 2011

Tendintele actuale ale predarii matematicii la nivel elementar , consacra o atentie speciala dezvoltarii gandirii matematice a elevilor , exersand-o armonios sub toate aspectele . Predarea aritmeticii ramane unul din obiectivele esentiale ale receptarii matematicii la nivelul elementar , iar tendinta este de a se elimina caracterul plicticos si dogmatic pe care il avea altadata . Se lasa copilului mai multa libertate de a alege tehnicile si strategiile de calcul .
Studiul teoretic si practic al aritmeticii bazat pe rezolvarea unor probleme reale din viata , care contribuie la abordarea sau aplicarea unor notiuni matematice , conduce la rezultate superioare in insusirea acestui obiect de invatamant . Situatiile problematice , jocurile matematice , exersarea capacitatilor intelectuale atesta deosebita valoare formativa a acestei discipline scolare in structura deprinderilor de activitate intelectuala , in dezvoltarea gandirii , memoriei si imaginatiei , in formarea unor trasaturi de personalitate (vointa , perseverenta , simtul ordinii al disciplinei in munca ) , indispensabile integrarii in ciclurile scolare urmatoare , in viata activa in general .
In cadrul complexului de obiective pe care le implica predarea- invatarea matematicii in ciclul primar , rezolvarea problemelor reprezinta o activitate de profunzime , cu caracter de analiza si sinteza superioara.
Rezolvarea problemelor pune la incercare capacitatile intelectuale ale elevilor, le solicita acestora disponibilitatile psihice , in special inteligenta , motive pentru care si in ciclul primar se acorda o foarte mare atentie rezolvarii de probleme .
Rezolvarea sistematica a problemelor de orice tip sau gen are drept efect formarea la elevi a unor seturi de priceperi , deprinderi si atitudini pozitive care le dau posibilitatea de a rezolva in mod independent probleme , de a compune ei insisi probleme .
Din problematica vasta a predarii matematicii ma voi ocupa de studierea bazelor metodologice si psihologice ale rezolvarii problemelor , la clasele I-IV.

30 alte produse in aceeasi categorie:

Coş  

Nici un produs

Livrare 0,00 lei
Total 0,00 lei

Coş Plăteşte