Categorii

Autori

Autori care au publicat la Editura Rovimed Publishers

Rolul activitatilor de dezvoltarea vorbirii in vederea insusirii deprinderilor de citire si scriere in clasa I-a


Rolul  activitatilor de dezvoltarea vorbirii  in vederea insusirii deprinderilor de citire si scriere in clasa I-a


18,90 lei cu TVA

0234.537.441
0740.429.533

Luni - Vineri » 09:00-16:00

Pornind de la faptul ca in ultima perioada s-au produs transformari in conceptia de predare-invatare, ceea ce a dus la accentuarea caracterului practic, aplicativ al studierii limbii romane am considerat ca tema aleasa este de stricta actualitate.
Tema de fapt va raspunde noii organizari a invatamantului limbii romane, marcand ridicarea nivelului stiintific al predarii si invatarii acestei discipline in toate fazele invatamantului romanesc.
Lucrarea de fata isi propune sa raspunda cerintelor care sunt puse in fata invatamantului prescolar romanesc privind aplicarea celor mai eficiente si moderne metode si tehnici de formare a deprinderilor de citire si scriere a copiilor incat acestia sa poata opera cu fapte de limba si, nu in ultima instanta, sa-si dezvolte personalitatea .
Considerand ca cu cat copilul dispune de un registru lexical mai bogat si nuantat si stapaneste modalitatile literare de exprimare, cu atat el va putea mai bine sa inteleaga diferite continuturi, sa le prelucreze si sa-si exprime ideile si sentimentele sale, m-am hotarat asupra acestei teme si din dorinta de a scoate in relief una din conditiile esentiale pentru intreaga activitate de invatare, si anume aceea de formare a deprinderilor de scris-citit a vocabularului copiilor, insisirea resurselor expresive ale limbii, formarea deprinderilor de exprimare corecta.
Prezenta lucrare isi propune sa largeasca progresiv sfera de cunoastere a copiilor, experienta de viata a lor, prin imbogatirea vocabularului, insemnand totodata dobandirea de noi achizitii care sa contribuie la constituirea si dezvoltarea conduitei sale verbale.
Lucrarea urmareste perfectionarea sistemului de predare-invatare a acestei discipline dezvoltarea limbajului si a comunicarii orale intr-o optica noua, vizand selectionarea, esalonarea si dozarea mai rapida a cunostintelor, asigurarea accesibilitatii lor, accentul punandu-l pe activitatea practica din gradinita, de rezolvarea situatiilor problema ivite pe parcursul acestei activitati.
Cercetand modul in care colectivele de copii isi insusesc deprinderile de vorbire si notiunile de vocabular si in mod special cum opereaza cu ele, am utilizat metode stiintifice de lucru cum sunt: chestionarul si testul, experimentul natural si pedagogic, studierea produselor ectivitatilor copiilor precum si observarea directa.
De-a lungul lucrarii se imbina cu practica pedagogica specifica invatamantului prescolar din tara noastra.

30 alte produse in aceeasi categorie:

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Coş  

Nici un produs

Livrare 0,00 lei
Total 0,00 lei

Coş Plăteşte