Categorii

Autori

Autori care au publicat la Editura Rovimed Publishers

Lectura explicativa in predarea textelor litarare si stiintifice la clasele II-IV


Lectura explicativa in predarea textelor litarare si stiintifice la clasele II-IV


14,45 lei cu TVA

0234.537.441
0740.429.533

Luni - Vineri » 09:00-16:00

Consultand materialul bibliografic privitor la tema aleasa,am putut constata,pe deoparte complexitatea problematicii receptarii textului literar,iar pe de alta parte,dificultatile predarii acestor probleme la scolarii de la clasele elementare.Cunoscand cele doua aspecte ale problemei,voi avea intotdeauna in fata si in vedere ca din mai multe posibilitati sa o aleg pe cea mai buna care sa duca la rezultatele dorite.Documentarea mi-a dat posibilitatea sa trec un obstacol greu care imi va folosi sper in munca mea la o catedra viitoare ,munca pe care o voi face cu mai multa placere si cu dorinta de a ma tine la curent cu noutatile din domeniu.Mi s-a deschis o poarta spre cunoasterea pe care trebuie s-o continuam cu totii. Analiza unui text literar nu va mai constitui o dificultate si voi incerca sa-i fac si pe elevi sa inteleaga specificul artei literare. La clasele la care am participat la predare,lectiile erau cam uniforme ele pot fi facute mult mai variate si obiective,incat sa placa atat elevilor,cat si invatatorului.Alternarea textelor lirice cu cele narative intr-o suita tematica mi se pare aplicabila si cu posibilitati reale de a obtine bune rezultate.Lucrarea mi-a deschis orizontul si dorinta de a ma informa mai mult,de a lucre mai independent,mai creator,in raport cu manualele.
Parte componenta esentiala in predare la clasele I-IV,receptarea textului literar de catre elevi presupune din partea invatatorului o cunoastere aprofundata a procesului de analiza literara.
Intrucat exigentele de calitate si eficienta ale scolii sporesc pe zi ce trece,invatatorului i se cere o foarte serioasa pregatire profesionala, psiho-pedagogica si didactico-metodica.Invatatorul trebuia sa stie cum anume sa lucreze cel mai bine cu copii,cum sa procedeze,in situtatii concrete de invatare pentru a ajunge la rezultatele asteptate. In activitatea practica,invatatorul capata o serie de priceperi si deprinderi,capacitati si aptitudini care pot conduce la formarea unei maiestrii pedagogice.Aceasta consta in capacitatea de a actiona in asa fel incat sa se asigure cele mai bune rezultate in pregatirea si educarea elevilor.
Pe langa cunoasterea tehnicii predarii,invatatorul trebuie sa posede notiuni de teorie literara,pentru a sti cat si cum trebuie sa predea , in functie de particularitatile de varsta ale elevilor,de natura textului aceste cerinte care se impun invatatorului m-au determinat sa aleg o tema care sa-mi permita o aprofundare a problemelor analizei oricarui text.
Tema aleasa are valente cognitive,educative si formative,si se inscrie in problematica,obiectivele si sarcinile programelor scolare noi ale Ministerului Educatiei Nationale.
Tema lucrarii constituie un bun prilej pentru documentarea de care voi avea nevoie in profesia pe care o voi practica.Ea constituie un inceput intr-o activitate pe care sper sa o realizez in cele mai bune conditii.

30 alte produse in aceeasi categorie:

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si: