Categorii

Autori

Autori care au publicat la Editura Rovimed Publishers

Tehnici de lucru artistico-plastice in ciclul primar. Ghid metodologic


Tehnici de lucru artistico-plastice in ciclul primar. Ghid metodologic


28,35 lei cu TVA

0234.537.441
0740.429.533

Luni - Vineri » 09:00-16:00

Menirea de a cultiva spiritual o are arta, iar înţelegerea  artei începe din copilărie, prin înţelegerea noţiunilor specifice, prin educaţie, prin limbajul şi gramatica artei.

           Copilul, beneficiarul artei, omul de mâine, capătă limbajul pe care-l utilizează înţelegerea artei, iar animatorul şi mentorul acestei achiziţii este dascălul. El are menirea de a înzestra copiii cu noţiuni şi cunoştinţe fundamentale ale ştiinţei, de a face înţelese mesajele artistice, de a cultiva gustul si simţul estetic. Cunoscând formele de comunicare şi de expresie plastică copilul devine capabil să descifreze mesajul operei de arta, să se exprime cu ajutorul mijloacelor specifice acestui mod de creaţie, să devină creator plastic, iar prin stimularea capacităţii evalutive sa fie capabil să aprecieze valorile artistice, să distingă între arta autentica şi kitsch. Prin creaţii plastice copiii exprimă cu pasiune stări de spirit şi sentimente. Desenul înseamnă punerea unei linii in jurul unei idei.

          Ghidul prezintă resurse valorificate în activitatea instructiv-educativă din cadrul disciplinei educaţie plastică, cu scopul de a dezvolta capacitatea de exprimare a elevilor prin limbajul artistico-plastic şi de receptare a frumosului din arta şi natura. Prin cunoaşterea şi exersarea cât mai multor tehnici de lucru şi a materialelor diverse, creativitatea şi interesul copiilor a dus la exprimarea în mod original şi expresiv a ideilor şi sentimente.   

 

30 alte produse in aceeasi categorie:

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si: