Categorii

Autori

Autori care au publicat la Editura Rovimed Publishers

Dictionar de termeni argotici


Dictionar de termeni argotici - Dictionary Of  Prison  slang


0,00 lei cu TVA

Disponibilitate: Acest produs nu mai este în stoc

0234.537.441
0740.429.533

Luni - Vineri » 09:00-16:00

Edited by "Liberty of soul" project team

Dictionary Of  Prison  slang

Argoul este un limbaj pitoresc prin încifrarea sa dar și prin capacitatea sa de a potența valoarea expresivă a cuvintelor aparent banale, obișnuite. Trimis pe nedrept ”la marginea limbajului” codul argotic demonstrează capacitatea de a metaforiza a utilizatorilor lui. În acest tip de discurs, cuvintele își ”deturnează” sensurile și capătă altele, neașteptate, demonstrând forța de expresivitate a unei limbi.

Limba vorbită în închisoare este una total secretă, dinamică, pe măsură ce taine ale ei sunt dezvăluite, creându-se altele, cu putere de încifrare mai mare și cu grijă ascunse de urechile curioșilor.

Intuind marea forță poetică a limbajului argotic, mari scriitori l-au folosit în creațiile lor, începând  cu Petroniu în al său Satyricon, continuând cu Francois Villon în Balade și terminând cu Nichita Stănescu în Argotice.

Dicționarul creat de noi vrea să fie un instrument de lucru atât pentru profesori ori educatori cât și pentru elevii din mediul penitenciar în condițiile creării unei Europe unite, în care fiecare are libertatea să călătorească, să muncească și, din păcate, să încalce legea.

Dicționarul s-a realizat printr-un algoritm pe cât de simplu, pe atât de dificil: profesorii au cules termenii argotici de la elevii din mediul penitenciar, au obținut și ”traducerea” acestora după ce au explicat necesitatea demersului și au câștigat oarecum  încrederea celor care au colaborat, au verificat autenticitatea acestora și a ”traducerilor” prin utilizarea în discuții cu alt grup-țintă care a confirmat sau nu informația.

                                                                                                           Autorii

 

Acest material este realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene prin Programul LLP Grundtvig .

Conținutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar Agenția Națională și Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care conținutul informației va fi folosit.             

30 alte produse in aceeasi categorie:

Coş  

Nici un produs

Livrare 0,00 lei
Total 0,00 lei

Coş Plăteşte