Categorii

Autori

Autori care au publicat la Editura Rovimed Publishers

Mens sano in corpore sano


Mens sano in corpore sano

Ediția a III-a, Aprilie 2016


0,00 lei cu TVA

Disponibilitate: Acest produs nu mai este în stoc

0234.537.441
0740.429.533

Luni - Vineri » 09:00-16:00

 

Prefață

Sănătatea constituie unul dintre obiectivele cele mai vizate de politicile şi strategiile publice din întreaga lume datorită importantelor sale implicaţii individuale, sociale şi demografice. Din această perspectivă, educația pentru sănătate se impune ca o necesitate a prezentului marcat atât de o creștere a costurilor serviciilor medicale cât mai ales de impactul negativ al bolilor asupra populaţiei umane. Educația pentru sănătate este prin urmare o preocupare de maximă importanță al cărei scop declarat este acela de a crește standardele generale de sănătate în comunitate prin îmbunătăţirea cunoştinţelor despre factorii de risc şi încurajarea populaţiei să adopte comportamente şi stiluri de viaţă sănătoase. În acest fel se asigură dezvoltarea gradului de cultură sanitară folosind mijloacele și procedeele educativ-sanitare având ca finalitate realizarea unei stări de sănătate a întregii populaţii, care să permită tuturor oamenilor să ducă o viaţă productivă din punct de vedere economic şi social.

La nivel didactic, educația pentru sănătate vine în întâmpinarea nevoilor fundamentale de cunoaștere ale oricărui copil şi adolescent, formarea unui stil de viaţă sănătos devenind o condiţie esenţială pentru dezvoltarea armonioasă a personalităţii elevului. În acest context se înscriu și eforturile participanților la cea de-a treia ediție a Simpozionului Interjudeţean “Mens sana in corpore sano” desfășurat în data de 7 Aprilie 2016 în cadrul Școlii Gimnaziale Sascut, județul Bacău sub coordonarea Prof. Anca-Nicoleta Pârvan. Pornind de la premisa că elementul fundamental în educaţia pentru sănătate este comunicarea, participanții la simpozion – deopotrivă elevi și cadre didactice – prezintă lucrări interesante, cu o tematică diversă, în cadrul a trei secțiuni: Sănătatea alimentației, Sănătatea mediului, respectiv Sănătate și mișcare. Mesajul general este strâns legat de promovarea  cunoştinţelor corecte privind diversele aspecte ale sănătăţii şi formarea de aptitudini şi deprinderi indispensabile unui comportament responsabil şi sănătos în rândul elevilor.           

Realizarea unui schimb de experienţă între cadrele didactice din învăţământul preuniversitar constituie de asemenea un element cheie al acestui simpozion.

Consider volumul de față o reușită profesională, salut eforturile deosebite ale organizatorilor și participanților și le doresc mult succes în activitatea viitoare.

 

Iași, 6.05.2016

Prof. univ. dr. habil. Marius ȘTEFAN

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

30 alte produse in aceeasi categorie:

Coş  

Nici un produs

Livrare 0,00 lei
Total 0,00 lei

Coş Plăteşte

PROMOTII

Toate promotiile