Categorii

Autori

Autori care au publicat la Editura Rovimed Publishers

Comunicari stiintifice ale simpozionului „Mandru ca sunt roman”


Comunicari stiintifice ale simpozionului „Mandru ca sunt roman”


0,00 lei cu TVA

Disponibilitate: Acest produs nu mai este în stoc

0234.537.441
0740.429.533

Luni - Vineri » 09:00-16:00

 

PREFAȚĂ

 

             Patriotismul este un cuvânt fără prea mari semnificații pentru actuala generație. Condițiile dificile de afirmare profesională în țară, importarea tradițiilor din afara granițelor și instabilitatea socială sunt tot atâtea motive de îndepărtare a copiilor și tinerilor de spiritul patriotic, de cultura, tradițiile și obiceiurile strămoșești. În această situație, educația patriotică este o latură importantă a formării unui copil, educație fără de care se poate pierde chiar identitatea națională.

          Proiectul ”Mândru că sunt roman” își propune să-i determine pe elevi să înțeleagă ce istorie frumoasă avem, să le trezească sentimente de mândrie și prețuire față de înaintași și jertfele lor, să descopere frumusețea tradițiilor și obiceiurilor românești, unice în lume. Unul din obiectivele proiectului este desfășurarea unui simpozion național care are ca obiectiv conturarea unei imagini aparte a României, prin aducerea în prim plan a valorilor ei, istorice, politice, cultural, științifice, religioase.

           Publicația, intitulată sugestiv ”Mândru că sunt roman” cuprinde articole, studii, referate, comunicări științifice, exemple de bune practice, studii de caz prezentate de cadrele didactice din învățământul preuniversitar, în cadrul Simpozionului Național cu același nume, desfășurat în data de 16 iunie 2016, în Bacău.

           Lucrarea de față nu are menirea doar de a istorisi trecutul românesc, ci se vrea o altă oglindă, o altă reflectare pentru timpurile prezente. Lecția trecutului nu trebuie uitată sau subdimensionată ca importanță, idiferent de timpuri, locuri sau oameni. Misiunea autorilor acestei publicații este de a retrezi pasiunea pentru trecut, de a-i determina pe elevi, în special, să-i cunoască și să-i respecte pe românii care ne-au făcut și ne fac cinste în lume, de a evidenția frumusețile și unicitate acestui pământ. Așa cum spunea istoricul Nicolae Iorga ”opera o avem înaintea noastră: întreagă. Ea se dăruiește, nu României de azi, care n-o merită poate, ci României care va fi, României care trebuie să fie pentru a o păstra și dezvolta. Să fim vrednici de ce avem!”                

 

 

 

Prof. dr. Liliana ADOCHIȚEI

30 alte produse in aceeasi categorie:

Coş  

Nici un produs

Livrare 0,00 lei
Total 0,00 lei

Coş Plăteşte