Categorii

Autori

Autori care au publicat la Editura Rovimed Publishers

Alecsandriana - creativitate si literatura


Alecsandriana - creativitate si literatura


0,00 lei cu TVA

Disponibilitate: Acest produs nu mai este în stoc

0234.537.441
0740.429.533

Luni - Vineri » 09:00-16:00

Crai Nou : antologia concursului naţional "Alecsandriana - creativitate şi literatură" : ediţia a XI-a : Bacău, 2017

 

Unsprezece sau despre eroare

 

    Numărul acestei ediții pare predestinat. El ar putea fi scris 10+1, adică încă o ediție adăugată celor zece anterioare, și atunci ar primi o semnificație de plus valoare, sau ar putea ilustra un nou început: cel de după aniversare. Avem o în față o nouă decadă în care să-i provocăm pe tineri să scrie, să creeze noi lumi, noi universuri, noi stări și emoții. O nouă decadă în care să ne provocăm și pe noi însene să păstrăm cel puțin același nivel de calitate ca până acum.

    O altă interpretare a lui 11 ar putea fi 1 lângă 1, ținând cont că ediția de față confirmă, prin prezența masivă a concurenților, opțiunea de a extinde participarea la concurs pe cele două paliere de vârstă: copilăria, cu toată ingenuitatea ei, care ține de gimnaziu, și adolescența căutărilor de sine, care ține de liceu.

      Cert e că numărul ,,unsprezece” se leagă perfect de tema aleasă: eroarea.

   După cum se poate vedea din conținutul antologiei, tema a stârnit imaginația participanților, care au descoperit-o peste tot, în timp și spațiu, atât  în  banalitatea realului – în lumea din jur, în propriul suflet, în iubire și destin, cât și în cuprinsul unor lumi fanteziste sau coborâte dintr-o dimensiune SF.

    Cât despre alegerea acelui gen literar care îi exprimă cel mai bine pe acești tineri autori, deși tema propusă predispune mai mult spre epic, spre poveste și spre senzațional, cu înclinație spre panseuri și teoretizări, ea se dovedește deosebit de incitantă pentru liric și dramatic. 

    Per total, indiferent de limba aleasă din cele cinci propuse, pe lângă limba română (engleză, franceză, germană, spaniolă și italiană), 51 de concurenți au ales proza, 41 – poezia și doar 4, teatrul.

    Creativitatea și imaginația debordantă conturează contextul atât de divers și, uneori, total surprinzător, în care concurenții plasează eroarea, generatoare de implicații majore asupra destinului individului sau al umanității.

    În speranța că aceste erori vor rămâne doar între copertele acestei cărți, vă dorim lectură plăcută!

               

 

Coordonatorii concursului,

Ramona Mocanu și Călina Stroe

 

 

30 alte produse in aceeasi categorie:

Coş  

Nici un produs

Livrare 0,00 lei
Total 0,00 lei

Coş Plăteşte