Categorii

Autori

Autori care au publicat la Editura Rovimed Publishers

Vremelnic printe astre


Vremelnic printre astre


0,00 lei cu TVA

Disponibilitate: Acest produs nu mai este în stoc

0234.537.441
0740.429.533

Luni - Vineri » 09:00-16:00
  • Autor(i): Medvetki Roxana
  • An aparitie: 2013
  • ISBN: 978-606-583-419-9
  • Pagini: 106

 

Roxana Medvetki, sau cum să-ți faci din umbre cărămizi ...

 

 

...atunci când întoarcerea către tine înseamnă să-ți înveți lumina cum e cu  mersul pe ape sau atunci când toate cuvintele cad pe gânduri și gândurile toate seamănă între ele.

Am privit textele acestea prin ochii omului care încearcă să măsoare marea cu degetul și marea își lipește de el, înfrigurată, nemărturisirea.Totuși, nu vreau să vorbesc acum despre lupta ideilor cu forma fixă, nici despre consistență sau stil, conștientă fiind că, indiferent ce as spune, ar fi poate prea mult sau poate nu îndeajuns. Ceea ce mi-a captat atenția a fost glasul acestor  poezii (grăbite să trăiască repede și să spună tot, tot...) care se face auzit purtând cu dânsul ceva din copilaria poetică a numeroșilor autori contemporani.

Scriind, Roxana Medvetki a ales să-și învingă teama de înălțimi și de adâncimi totodată, știut fiind faptul că poezia te ajută să plutești dar te și expune, că atunci când alegi să stai goală în fața valurilor, privirile tuturor își vor muta nestingherite întrebările de la text către tine. 

Sunt convinsă că un cititor atent va identifica, între penitența primei poezii și optimismul ultimei strofe din grupajul de față, nevoia mărturisirii, a iubirii și nefericirii, a înțelegerii și neînțelegerii, a frământării și eliberării. Evident, acest aspect nu poate opri autoarea să construiască mai departe și să se îngrijească de lumina din farul ei, respirând cu sete aerul poeziei, așa cum bine spune aici: ”Cum aș putea să-mi lepăd visul / Să nu trăiesc. Doar să exist. / E ca și cum ai răni mâna / Celui mai mare pianist.”

Îi doresc Roxanei să-și înmulțească harul poetic îndeaproape călăuzită de o gândire înaltă,

către și dinspre poezie,

mereu, aceeași cale împărțind

adăugându-mă ca cea de pe urmă

dintre cei din urmă

Mioara Băluță, mai - 2013

 

30 alte produse in aceeasi categorie:

Coş  

Nici un produs

Livrare 0,00 lei
Total 0,00 lei

Coş Plăteşte

PROMOTII

Toate promotiile