Categorii

Autori

Autori care au publicat la Editura Rovimed Publishers

Foc nestins


Foc nestins


0,00 lei cu TVA

Disponibilitate: Acest produs nu mai este în stoc

0234.537.441
0740.429.533

Luni - Vineri » 09:00-16:00
  • Autor(i): Moraru Ana-Maria
  • An aparitie: 2015
  • ISBN: 978-606-583-584-9
  • Pagini: 95LACRIMA

 

Ești una dintre lacrimile calde

ce se preling adesea pe obraz

În clipe-n care sufletul se-nneacă

în mare de durere și necaz.

 

Ești lacrima ce-mi încălzește obrajii

ce gândul și durerea îmi alină.

Ești lacrima adâncului meu suflet

cea mai curată și mai cristalină.

 

Tu ești din nou aici. Îți simt căldura

ce-mi mângâie obrajii-n clipe grele

Putere dăruindu-mi pentru-a merge

pe drumul prăfuit al vieții mele.

 

Ești lacrima ce-o pierd pe perna udă

când plâng de al tău dor seară de seară.

Te simt pe-al meu obraz, te simt aproape

căldura ta în suflet mă-nfioară.

 

Ești lacrima iubirii fără margini

o lacrimă ce-mi fură tot necazul.

Cea mai frumoasă și mai cristalină

ce-mi tot sărută zi de zi obrazul.

 

MULŢUMIRI

 

Pășind în lumea mulțumirilor, plec capul plină de recunoștință în fața a tot ceea ce m-a îmbrățișat cu dragoste și știință în toți acești minunați ani în care poezia a purtat rolul cheie a profundelor emoții psiho-spirituale ce s-au dovedit a fi întru-totul deosebite.

Valoroasele descoperiri și realizări în munca de scriere și cercetare spirituală a acestei cărți au la bază înțelegerea profundă a undelor unor superbe conexiuni cu universul, încrederea, sprijinul permanent și sfaturile oferite de scumpa mea mamă, în fața căreia mă aplec plină de recunoștință și dragoste.

În mod special, o îmbrățișare plină de dragoste ”muzei” mele poetice care mi-a mângâiat inspirația prin simpla sa existență și fără de care poezia mea nu ar fi cunoscut atâta căldură și gingășie sufletească. Pentru tine dețin un arsenal întreg de mulțumiri.O altă valoroasă realizare o constituie dragostea, răbdarea, susținerea, înțelepciunea și încrederea cu care am fost îmbrățișată de minunata mea familie și față de care sunt plină de recunoștință.

Strâng mâna cu drag și nemărginită căldură tuturor celor ce au citit, au simțit și au împărtășit poezia alături de mine și sunt profund îndatorată tuturor celor care au fost alături de mine sub orice formă îmbrățișându-mă sufletește, deoarece astfel am reușit să dau sens și semnificație cuvintelor acestei cărți și să ofer mai departe emoția culeasă împreună.

Mai presus de toate, mă simt binecuvântată de a fi întâlnit pe drumul vieții mele, ființe minunate ca voi!

Vă îmbrățișez cu sufletul!

 

PREFAȚĂ

 

Că diaspora este pusă și pe scris nu numai pe participări directe în viața românească fie ea politică, fie social-Facebook orientated, nu mai lasă dubii la niște tânjiri spre forma limbii de bază, a limbii materne. E un soi de dor care operează la rându-i la limbajul simplu și care are o graniță subțire cu simplismul. Cu un astfel de vintage expresiv edulcorat și inteligibil, pentru că pare aproape de formele primare, vine și Ana Maria Moraru, un bolintinian romantism și, pentru cine are răbdare să reviziteze zone de acest tip e exact „ceașca respectivă de ceai”. Deși ne aflăm în zona în care să fii vintage așa nu mai este cool există un public al cărui confort și ethos se regăsesc în exact o astfel de expresie.

          Că Ana Maria Moraru a ales această variantă se poate justifica prin dorința de abordare a unui limbaj de bază, să recompună filme mute într-o epocă a ecranului verde, în toată dispoziția lui la clișeu, ori acest lucru poate fi îndeajuns de cool în sine. Așteptările pe care le cuprinde starea poemelor Ana Mariei Moraru sunt dintr-o zonă a cunoscutului în ce privește poezia. Bizar este că apar din când în când poeme rugăciuni care par proaspete numai că sunt debarasate de sfera canonicului. Și ele rămân pe acel vintage, nota de proaspăt venind din faptul că nu s-a avizat rugăciunea cultă nici de-o parte nici de alta a literaturii.

Acest experiment eminescianist al Anei Maria Moraru nu creează filoane noi, ci exploatează din rămășițele celor vechi. Ca exercițiu deliberat, aproape că ar fi putut suna altfel. Explorarea poetei pe zone merse vrea să fie un efect, care să scoată mesajul textului în relief, mesaj de lumină în cuvinte bătute pe muchii.

 

Miki VieruDESPRE AUTOR

Ana – Maria Fritzsch, născută Moraru pe data de 10. Decembrie 1979 în Bacău într-o familie numeroasă, fiind al cincilea copil a lui Mircea si Florica Moraru.

A plecat de la vârsta de 18 ani în Germania unde s-a stabilit primind dubla cetățenie. În prezent trăiește cu soțul și cei doi copii în Marktleuthen, Bayern.

Volumul de poezii ”Foc nestins” este primul volum de poezii publicat, deși dragostea pentru literatură și înclinația spre poezie s-au trezit în ea încă de la vârsta copilăriei, primele poezii fiind scrise pe la vârsta de 14 ani.

 

 

 

 

 

 

30 alte produse in aceeasi categorie:

Coş  

Nici un produs

Livrare 0,00 lei
Total 0,00 lei

Coş Plăteşte

PROMOTII

Toate promotiile