Categorii

Autori

Autori care au publicat la Editura Rovimed Publishers

Colt de suflet


Colt de suflet


0,00 lei cu TVA

Disponibilitate: Acest produs nu mai este în stoc

0234.537.441
0740.429.533

Luni - Vineri » 09:00-16:00

 

Lumina dulce de varã

 

 

La 24 km sud-vest de Botoșani, este situată mănăstirea Vorona, veche ctitorie începută încă din secolul al XVII-lea, de un grup de sihaștri. Aici au fost construite chilii de lemn și de pământ, risipite pe Valea pârâului Vorona, până în adâncul codrilor seculari. 

Pelerinii își îndreaptă și anul acesta pașii către lăcasul ce-și serbează hramul. Pe 8 septembrie se sărbătoreşte Nașterea Maicii Domnului. După Sf. Liturghie, în apropierea mănăstirii se desfășoară Serbările Pădurii, în cadrul cărora vor concerta mai multe ansambluri artistice de cântece și dansuri populare. Smerenia este cuvântul pe care Biserica îl arată credincioșilor, ea aduce o binecuvântare Domnului.

Pelerinii se relaxeazã la evenimentele culturale organizate în spațiul din incinta mănăstirii pentru o recreere uşoară. Doi copii stau întinși pe iarba verde. Cãldura Soarelui și razele pãtrunzãtoare umplu inimile de speranță. Cerul senin lumineazã abanosul pãrului, ochii mari ai copilului radiază de bucurie. Băiatul manevrează binoclul, mărind imaginea spre zona împădurită de verdeață. Fata aleargă, dansând îmbrăcată în ia bunicii. Ea este Flori, își petrece vacanța la bunici.

Apa mângâie pământul, pârâul limpede curge printre pietrele stătătoare. Se ridică, face doi pași și începe să se joace cu părul ei. Degetele se întrepătrund cu firele subțiri, mângâindu-i creștetul capului.

Ionuț îi este ca un frate. Copii în floare, iubesc jocul pe bătaie, astâmpăra, sunetul ca o chemare la hora ce-n roată tresare. 

Susurul apei îi cheamă spre o nouă plimbare, gândul zboarã la scãldat. Copii se despart de familii şi pleacã singuri cu planuri de amiazã. Pe malul Siretului se întind straturi de pietriș și nisip. E un rău lat și adânc, înconjurat din toate părțile de păduri și munți, pe alocuri împiedicat de vaduri.

Câteva berze coboară la malul apei, potolindu-și setea cu răcoarea ei. Zâmbetul copiilor emană o cochetărie ce dã galop mersului.....

30 alte produse in aceeasi categorie:

Coş  

Nici un produs

Livrare 0,00 lei
Total 0,00 lei

Coş Plăteşte

PROMOTII

Toate promotiile