Categorii

Autori

Autori care au publicat la Editura Rovimed Publishers

Fețele Evei


Fețele Evei


0,00 lei cu TVA

Disponibilitate: Acest produs nu mai este în stoc

0234.537.441
0740.429.533

Luni - Vineri » 09:00-16:00

 

După terminarea facultăţii, Otilia a părăsit fără regrete capitala, urmând-o pe Daria în oraşul natal de la malul mării.

Au închiriat o garsonieră, iar visul de a locui împreună a devenit realitatea lor de zi cu zi.

Marea este la câţiva paşi de bloc, cobori treptele pe drumul şerpuit, apoi te laşi cuprins de pulsiunile eternităţii, captiv, cu bună voie, într-o nuanţă de albastru fără sfârşit.

Daria, crescută la malul mării, din păcate, are probleme cu expunerea la soare, îi apare o iritaţie pe corp. Ea rămâne acasă şi pictează. Şi-a instalat şevaletul pe balcon, mare bucurie!...după stresul examenului de licenţă, libertatea e ameţitoare, fiecare face ce-i place, ăsta da răsfăţ!

 Dimineaţa, Otilia pleacă singură la plajă, porneşte veselă, fără nimic în mâini, nici măcar smartphonul, fără nicio grijă sau precauţie, doar propriul trup ţâşnind dintr-un imperios impuls, să simtă răsăritul pe frunte şi gustul mării pe buze.

Pluteşte, marea o atrage, o cheamă ca un clopot de soartă, se împiedică uşor într-o strângere de inimă, şi-a amintit că fraţii ei n-au văzut marea niciodată. Uită repede, marea e uitare inocentă, fără ranchiună, fără reproşuri adresate destinului. Marea îţi aminteşte de adâncurile din care ai venit, la care te întorci tot singur într-o bună zi.

Dar o fată frumoasă ca Otilia nu se poate să rămână mult timp singură, într-o zi, n-a mai avut răbdare să urce, a anunţat-o pe Daria de la scara blocului:

- Draga mea, păzea, am un admirator!

A urcat scările în fugă.

- Deschide mai repede să îţi povestesc, Daria, ce-ar fi să întâlnesc aici marea mea dragoste?

Daria a primit-o râzând.

- Nebuno, iar confunzi un simplu flirt cu marea ta dragoste?

 Apoi, dolce farniente în fiecare seară, petrecere cu chipsuri, pufuleţi şi bere, discuţii cu lumina stinsă, prelungite până în zori.

Ce fel va fi viaţa lor, planuri, vise, Otilia îşi doreşte o mare dragoste, Daria visează o carieră de succes, cine ştie, poate o expoziţie adevărată, poate o prezentare de modă!

Ies la balcon adulmecând briza mării:

- Ce viaţă frumoasă, respiră larg, Otilia, fără grija examenelor sau îmbulzeala de acasă, fără căldurile sufocante din Bucureşti!

 Din anii studenţiei mai pâlpâie vag ultima amintire!

 Ceremonia înmânării diplomelor, o zi toridă, agitaţie, mâncărimi de piele pe sub robă, bretonul chinuit de beretă şi emoţia aceea, unică, amestec de nostalgie pentru ce-a trecut şi teamă pentru ce-o să vină. Atât! 

30 alte produse in aceeasi categorie:

Coş  

Nici un produs

Livrare 0,00 lei
Total 0,00 lei

Coş Plăteşte