Categorii

Autori

Autori care au publicat la Editura Rovimed Publishers

Simboluri istorice bacauane


Simboluri istorice bacauane


47,25 lei cu TVA

Disponibilitate: Acest produs nu mai este în stoc

0234.537.441
0740.429.533

Luni - Vineri » 09:00-16:00
  • Autor(i): Stiuca Sevastian
  • ISBN: 978-606-583-089-9
  • Pagini: 190
  • An aparitie: 2010

Simbolurile istorice sunt depozite sacre de cultura si civilizatie, constituind totodata mijloace de comunicare dintre oameni si chiar dintre generatii.
Prin intermediul acestor simboluri prezentate in imagini si texte, cartea structurata in unsprezece capitole descrie oamenii, locurile si realizarile Bacaului, mortalizate in statui, busturi, constructii edilitare, social culturale, religioase si sportive, marturii ale eforilor depuse de oamenii acestor locuri. Acestea vorbesc generatiilor despre harnicia, priceperea, maiestria, vitejia si spiritul de sacrificiu, curajul si perseverenta inaintasilor nostri despre contributiile lor la sporirea tezaurului de cultura si civilizatie.
Cartea evidentiaza faptul ca judetul Bacau este locul de nastere si copilarie al celui mai mare voievod al Moldovei, Stefan cel Mare si Sfant, de pe vremea caruia ne-a ramas Complexul Curtea Domneasca cu biserica Precista, important monument de arta feudala religioasa. Totodata, prezentam principalele lacase de cult ortodox si romano-catolic, marturie a credintei religioase romanesti.
Nu am pierdut ocazia sa prezentam cititorilor cele mai importante constructii social-culturale si edilitare care arata ca judetul si municipiul Bacau se constituie ca un spatiu de progres si prosperitate.
Dorim cititorilor sa gaseasca in paginile acestei carti satisfactia unei lecturi placute si atragatoare unde va gasi si cele mai frumoase din pozele lui Alecsandri, Bacovia. Arghezi.

Autorul

30 alte produse in aceeasi categorie: