Categorii

Autori

Autori care au publicat la Editura Rovimed Publishers

Studii din perioada facultatii


0,00 lei cu TVA

Disponibilitate: Acest produs nu mai este în stoc

0234.537.441
0740.429.533

Luni - Vineri » 09:00-16:00
  • Autor(i): Suciu Marian
  • An aparitie: 2011
  • ISBN: 978-606-583-161-2
  • Pagini: 44

După ce termină liceul mulţi dintre elevi devin studenţi, care aşteaptă cu emoţie prima zi de facultate, când vor cunoaşte alţi puşti proaspăţi trecuţi prin chinul numit bacalaureat. Însă cuvântul bacalaureat nu ar suna terifiant în urechile unui japonez ci ar putea fi înţeles de un japonez ca desemnând “prostul laureat”[1].

            Puştiul sau puştoaica ce ajunge la facultate va afla o lume extraordinară, deşi câteodată această lume îl va copleşi. În această lume va afla prelegerile şi lecţiile ce vor conţine materiale ce pot fi comparate cu materialul scris în câteva săptămâni de liceu. Mai apoi proaspătul student va face cunoştinţă cu sesiunile, în care va recapitula şi va învăţa pentru a reuşi să demonstreze că a asimilat informaţiile. Însă studentul va ajunge într-un final la absolvirea facultăţii moment în care va trebui să susţină şi o lucrare în care să demonstreze că are o capacitate scrie despre o anumită temă în domeniul lui sau ei.

            Apropiindu-mă de absolvirea facultăţii am decis să ofer studiile efectuate de-a lungul facultăţii unui public interesat. Deoarece în timpul facultăţii am fost interesat de cercetarea câtorva domenii, am hotărât ca aceste mini-proiecte de cercetare să le aduc într-un volum de colecţie şi să le public sub denumirea de Studii din timpul facultăţii.

            Unele din studiile acestui volum vor încerca să explice probleme de lingvistică, în timp ce alte studii încearcă să descifreze cultura japoneză în complexitatea ei.

            Majoritatea studiilor din acest volum au fost prezentate pentru a fi notate ca proiecte pentru examene sau la sesiunile ştiinţifice a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor. Aceste studii reprezintă atât cunoştinţe dobândinte în timpul orelor de curs şi seminar, cât şi cercetare individuală.

Doresc ca aceste studii să fie doar începutul cercetării în domeniul studiilor asiatice şi a lingvisticii şi în continuare am speranţa că această colecţie de studii se va dovedi folositoare atât filologilor cât şi orientaliştilor. Dar sper ca ea să fie mai ales un punct de informare pentru necunoscătorii diverselor aspecte din cultură.

 

 

  

30 alte produse in aceeasi categorie: