Categorii

Autori

Autori care au publicat la Editura Rovimed Publishers

Colectie de studii. Literatura si cultura in Asia de Est


0,00 lei cu TVA

Disponibilitate: Acest produs nu mai este în stoc

0234.537.441
0740.429.533

Luni - Vineri » 09:00-16:00
  • Autor(i): Suciu Marian
  • An aparitie: 2011
  • ISBN: 978-606-583-165-0
  • Pagini: 64

De-a lungul istoriei omenirii, informaţiile despre cultura, descoperirile şi  istoria imperiilor Asiatice  au fost ignorate şi excluse din materialele educative Occidentale din cauza Eurocentrismului Occidental. Începând cu secolul al XIX-lea forţa eurocentrismului îşi pierde  forţa şi apare Orientalismul, care informează populaţia Occidentală asupra importanţei Asiei şi a rolului jucat de acest continent în istoria umanităţii.

            După cel de al doilea război mondial majoritatea ţărilor Asiatice au fost distruse de război . Din fericire însă Orientul este leagănul a trei dintre cele mai mari culturii ale lumii şi este locul unde a apărut pentru prima dată tiparul, hârtia, praful de puşcă, dar şi alte lucruri fără de care omul ar fi încă în epoca de piatră. Într-un mediu al superiorităţi naţiunii precum Japonia şi Coreea au reuşit  să treacă peste pierderile ce le au suferit în marele război şi au reuşit să ajungă astăzi pe primele poziţii ale topului economic mondial.

            În timp ce ţări precum Japonia şi Coreea atrag prin exotism, popularitatea culturi şi prin giganticele firme electronice. China reuşeşte să încânte lumea prin dimensiunea ei geografică şi prin istoria ei impresionantă, care ne uimeşte şi azi prin faptul că forma de comunism dă dreptul unei dezvoltări majore, care duce China pe aceleaşi topuri pe care au ajuns şi ţările democratice.

            Lucrarea de faţă doreşte să aducă la lumină începutul unor cercetări, care să ofere informaţii originale despre diverse aspecte ale Asiei. În prima parte se va schiţa protretul unor autori japonezi şi a unor aspecte din operele lor, ca mai apoi în cea de a doua parte să subliniez unele elemente din cultura japoneză, coreeană şi chineză.

Studiile luate separat se doresc a fi portiţiuni din realitatea trecută sau prezentă a Extremului Orient şi deschid portiţe spre o înlegere mai bună a modelului asiatic, care este pe zi ce trece mai aproape şi de România. Însă însumând aceste studii vom obţine o unitate, care descrie un Extrem Orient fascinant şi miraculos.

Această colecţie de studii are menirea de a face cunoscut o părticică din Asia de Est, pentru că globalizarea aproprie diferite culturi şi doar cunoscând vom putea să convieţuim şi să facem afaceri cu cei de o altă cultură. De asemenea cartea acoperă doar anumite zone ale culturi Est Asiatice astfel că această adunare de studii îndeamnă spre aprofundarea descoperirii culturilor Extremului Orient.

 

           

 

 

 

 

 

30 alte produse in aceeasi categorie: