Categorii

Autori

Autori care au publicat la Editura Rovimed Publishers

Importanta prelucrarii materialelor avansate si utilizarea lor in tehnica medicala


Importanta prelucrarii  materialelor avansate si utilizarea lor in tehnica medicala


19,62 lei cu TVA

Disponibilitate: Acest produs nu mai este în stoc

0234.537.441
0740.429.533

Luni - Vineri » 09:00-16:00
  • Autor(i): Apetri Nuta
  • An aparitie: 2016
  • ISBN: 978-606-583-643-3
  • Pagini: 125

 

PREFAŢĂ

 

Suntem contemporanii unor schimbări fără precedent în viaţa industrială, viaţă al cărui progres este determinat în principal şi într-o proporţie din ce în ce mai mare de inovare.

Ceea ce se întâmplă astăzi dacă ne gândim la semnalele sesizate în ultimul deceniu şi previziunile asupra viitorului făcute în prezent când în întregime filozofia statelor mari se bazează pe desprinderea tehnologică promovând o inovaţie întinsă la extrem este un fenomen complex necesitând o cunoaştere şi chiar o aprofundare a celor mai noi descoperiri în domeniul materialelor şi al tehnologiilor de obţinere a acestora.

Este important şi necesar în acelaşi timp ca încă din timpul liceului elevii să fie familiarizaţi cu denumirile materialelor avansate, cu proprietăţile lor, cu metodele de obţinere şi mai ales cu domeniile de aplicare.  

Nu e cazul să ne resemnăm în faţa epuizării tot mai rapide a principalelor resurse clasice din domeniul materialelor, căci cu foarte multă inteligenţă se pot obţine materiale noi cu proprietăţi noi, materiale care se remarcă nu prin cantitate ci prin proprietăţi şi domenii de aplicare.

În ciuda unor costuri ridicate faţă de materialele tradiţionale, cauzate fie de valoarea intrinsecă a materialelor fie de strategia producătorilor ce deţin secretul de fabricaţie fie de tehnologia costisitoare de obţinere a lor, materialele avansate tind să se utilizeze tot mai mult.

În toate timpurile materialele au definit nivelul de dezvoltare al civilizaţiei umane şi este evidentă necesitatea cunoaşterii lor.

Modul de prezentare abordat urmăreşte să mărească interesul pentru domeniul materialelor avansate şi al metodelor de prelucrare al acestora astfel încât să se obţină combinaţii compatibile chiar cu corpul uman în cazul prelucrării unor proteze umane.

Tehnologia modernă, resursele limitate pentru unele materiale, descoperirea unor procedee tehnologice, cerinţele de protecţie impuse de mediu înconjurător şi câteodată chiar descoperiri întâmplătoare sunt puncte de plecare în cercetare şi dezvoltarea unor materiale şi aliaje cu proprietăţi care nu sunt deţinute de materialele de largă răspândire.

Aceste materiale noi numite şi materiale avansate necesită o cunoaştere deopotrivă fizică, tehnologică şi aplicativă, pentru a putea exploata din plin proprietăţile deosebite pe care le posedă.

 Această relaţie este favorizată de faptul că ele nu se folosesc de obicei în cantităţi mari, fiind utilizate proprietăţile lor specifice, care pot fi evidenţiate de cantităţi foarte mici de material.

În ultima vreme oamenii de ştiinţă fac cercetări asupra materialelor şi a tehnologiilor urmărind obţinerea unor avantaje în plan tehnic care în final au ca rezultat îmbunătăţirea vieţii sub foarte multe aspecte.

27 alte produse in aceeasi categorie:

Coş  

Nici un produs

Livrare 0,00 lei
Total 0,00 lei

Coş Plăteşte

PROMOTII

Toate promotiile