Categorii

Autori

Autori care au publicat la Editura Rovimed Publishers

Retete pentru pici de la bunicute si mamici


Retete pentru pici de la bunicute si mamici


0,00 lei cu TVA

Disponibilitate: Acest produs nu mai este în stoc

0234.537.441
0740.429.533

Luni - Vineri » 09:00-16:00

                                    

PREFAȚĂ

  

            În Grădinița cu Program Normal Nr. 26 Bacău (structura Școlii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza” Bacău) se derulează proiectul internațional, finanțat de Uniunea Europeană, „MĂNÂNCĂ RESPONSABIL!”, proiect de responsabilitate socială, prin care preșcolarii și elevii vor înțelege de ce luarea oricărei decizii cu privire la hrana personală poate avea urmări negative, ireversibile, asupra unei importante părți a planetei noastre.

            Scopul proiectului este să ajute „tinerii să înțeleagă legătura dintre obiceiurile lor alimentare și provocările globale ale generațiilor viitoare și de a acționa cât mai bine pentru a promova un mod de viață durabil în ceea ce privește lumea înconjurătoare” (Metodologia proiectului).

            Cosumul responsabil de hrană reprezintă o alegere conștientă de alimente, luând în considerare aspecte referitoare la deciziile noaste privind sănătatea, mediul, economia, cultura, etc.

Proiectul se derulează în 9 state europene: Bulgaria, Republica Cehia, Croația, Letonia, Malta, Polonia, Slovacia, Slovenia și România(50 de unitți de învătământ).

Proiectul se înscrie în educația ecologică. Scopul acesteia este ca fiecare dintre noi să devină conștient că viitorul omenirii depinde de atitudinea fiecărui locuitor al planetei față de ocrotirea naturii.

Sieux Seattle spunea: „Învățați-i pe copiii voștri, ceea ce i-am învățat noi pe ai noștri: că pământul este mama noastră. Tot ceea ce i se întâmplă pământului, va ajunge să li se întâmple și copiilor acestui pământ. Noi știm cel puțin atât: nu pământul aparține omului, ci omul aparține pământului. Omul este firul care țese drama vieții și ceea ce-i face pământului, își face lui însuși.”

 Educația ecologică începe încă din primii ani de viață ai copilului și se continuă la grădiniță. Copiii trebuie educați în sensul adoptării unei alimentații sănătoase și responsabile, precum și a păstrării sănătății mediului în care trăiesc prin formarea unor comportamente de ocrotire a mediului, de colectare selectivă a deșeurilor menajere reciclabile, crearea unui mediu ambiant plăcut prin amenajarea și întreținerea spațiilor verzi. Cadrele didactice din unitate s-au preocupat permanent de acest aspect important al educației preșcolarilor prin proiectele educaționale derulate în unitate.

 Lucrarea de față, „REȚETE PENTRU PICI DE LA BUNICUȚE ȘI MĂMICI”, conține rețete tradiționale românești propuse de preșcolari și familiile acestora, propunându-și să promoveze consumul responsabil de alimente sănătoase.

 

                                                 Profesor doctor,

                                                 DOINIȚA SÎRBULucrarea este elaborată în cadrul Proiectului European „MĂNÂNCĂ RESPONSABIL!”, program de învătare globală, orientat spre acțiune, în Anul european pentru Dezvoltare în viitor(2015) – proiect finanțat de Uniunea Europeană.

27 alte produse in aceeasi categorie: