Categorii

Autori

Autori care au publicat la Editura Rovimed Publishers

Presa militara. Vol. II


Presa militara. Vol. II


50,00 lei cu TVA

0234.537.441
0740.429.533

Luni - Vineri » 09:00-16:00

 

PREFAŢĂ

 

Volumul Presă militară ( II ) este, la rândul său, un  elogiu adus acelorași  arme  românești și tuturor ofițerilor care se ocupă de strategii și de tactici militare. Apărut din aceleași necesități de logică și de metodică militară, el are o structură identică cu volumul Presă militară (I).

Partea întâi include articole de teorie, dedicate Misiunilor Speciale, Siguranței Statului, Păstrării secretului militar, Trupelor de comando, Paradelor militare, Câinilor militari, Datinilor și obiceiurilor  românești, iar partea a doua este alcătuită din recenziile volumelor unor distinși ofițeri români.

          Ca specialist, am încercat să elogiez personalități din domeniul atât de contestat, dar totodată atât de fascinant și de pragmatic al Serviciilor Secrete Româneşti, străduindu-mă să le valorific la adevărata lor valoare, propunându-le chiar ca modele demne de urmat pentru cei care au curajul necesar și riscă să pășească pe acest teren periculos și permanent "minat".

Iarăși îmi atenționez cititorii că drumul este extrem de greu, un adevărat câmp de luptă, iar dacă nu ai curajul și, mai ales, pregătirea necesară, adică o temeinică cultură de specialitate, riscurile sunt enorme, dar știți cum spune proverbul: "Numai cine riscă poate câștiga".

Din punctul meu de vedere, cred că a meritat riscul, întrucât niciodată nu poți fi sigur de nimeni și, de aceea, luându-mi pe umeri această povară, am avut ferma convingere că nimic nu mă va putea opri să-mi fac datoria față de țară.

Am slujit-o întotdeauna cu credință, cu devotament și cu o nespusă dragoste, în ciuda nenumăratelor încercări ale serviciilor străine de a mă racola.

N-am ezitat niciodată să semnalizez asta cât se poate de inteligent Serviciilor române pentru a preveni eventualele pericole, arătând de unde vine amenințarea la Siguranța  Statului, sub ce formă și în ce scop.

De aceea, aduc sincere mulțumiri distinșilor ofițeri, cu care am făcut echipă perfectă, slujind cu devotament și, chiar jertfă uneori, neamul și țara căreia i-am jurat credință nestrămutată.

Prof. dr. Luminița Săndulache

 

 

 

 

30 alte produse in aceeasi categorie: