Categorii

Autori

Autori care au publicat la Editura Rovimed Publishers

Presa militara. Vol. III


Presa militara. Vol. III


30,00 lei cu TVA

0234.537.441
0740.429.533

Luni - Vineri » 09:00-16:00

 

Volumul "Presă Militară" (III) este ultimul din cele trei volume consacrate armelor româneşti şi, respectiv, ofiţerilor care se ocupă de strategii, manevre şi tactici militare. El are o structură identică volumelor anterioare: partea întâi include articole teoretice, dedicate Zilelor Festive ale Armatei Române, Presei militare,  Cailor militari, Trupelor de comando, Armelor fabricate în România, Misiunilor de gradul 0, Tradiţiilor şi obiceiurilor româneşti, iar partea a doua cuprinde recenzii ale unor volume scrise de către ofiţeri români.

Ca specialist, am încercat să ofer exemple şi să elogiez personalităţi din domeniul atât de fascinant al Serviciilor Secrete, străduindu-mă  să le valorific la justa lor valoare, propunându-le adesea ca modele demne de urmat pentru toţi cei care au bunul simţ necesar şi curajul aferent muncii în acest domeniu extrem de periculos.

Pentru aceasta, este nevoie de o solidă cultură de specialitate, de cunoaşterea perfectă şi recunoaşterea armelor şi muniţiilor, precum şi a modului de organizare şi de funcţionare a unităţilor militare. Cred că sunt unul dintre mulţii ofiţeri români care pot spune cu mândrie: "Eu mi-am făcut datoria faţă de ţară". Am slujit-o cu credinţă, cu devotament şi cu multă dragoste, în ciuda tuturor dificultăţilor de ordin material care m-au copleşit adesea. Am avut şi mai am încă o coloană vertebrală orientată perfect vertical, nu m-au interesat niciodată avantajele materiale, ci întotdeauna am crezut în biruinţa spiritului asupra materiei. Cea mai gravă greşeală a Puterii a fost politizarea Presei militare care, vedeţi bine că ştie "să se răzbune" la momentul oportun şi "să lovească" întocmai ca un cal nărăvaş în "interesul naţional" confundat cu interesul personal. Generalii noştri îşi poartă cu mândrie stelele în coatele pe care şi le-au ros pe băncile Liceelor Militare şi ale Academiei, chiar dacă un regim politic dezastruos şi meschin refuză să le aşeze pe umerii celor mai potriviţi, adică ai unor incontestabili patrioţi români.

Presa militară se face mai întâi de toate cu sufletul, cu dăruire totală şi cu o foarte mare dragoste faţă de arme, căci au şi armele "poezia" lor şi tocmai de aceea nu am ezitat să vorbesc într-unul din articole despre ceea ce înseamnă de fapt "Poezia armelor", din care s-a ivit celebrul automat "Kalaşnikov". Am mai vorbit de asemenea despre Trupele de comando, despre reacţia rapidă a acestora în situaţii de urgenţă şi despre Comandourile moderne, adică despre modalităţile cât se poate de subtile prin care SRI se poate infiltra în orice tip de eveniment, şi mai cu seamă în cele de factură militară.

Din necesităţi de strictă specialitate şi pentru a nu nedreptăţi SIE, am introdus în prezenta lucrare şi două recenzii ale unor studii   de specialitate editate la noi în ţară, scrise de către ofiţeri străini, consideraţi  surse cât de cât demne de încredere, deşi eu sunt întotdeauna extrem de rezervată ori de câte ori vine vorba de către Serviciile Externe de Informaţii.

Fiind ultimul din cele trei volume de "Presă Militară", actualul volum găzduieşte şi o bogată bibliografie care a stat la baza documentării permanente a autoarei, "surse" din care am citat doar atunci când a fost absolut necesar. De un real folos, ne-au fost şi câteva situri de pe Internet, având în vedere faptul că aceste volume sunt destinate unităţilor militare, cu scopul strict de informare.

Suntem întotdeauna alături de cetăţenii români şi printre ei, le protejăm vieţile cu atenţia noastră distributivă, ne slujim cu devotament neamul şi ţara, pentru că lor şi numai lor, le-am jurat credinţă veşnică atunci când am depus jurământul militar.

Prof.dr. Luminiţa Săndulache

 

30 alte produse in aceeasi categorie: