Categorii

Autori

Autori care au publicat la Editura Rovimed Publishers

Presa militara. Vol. V


Presa militara. Vol. V


30,00 lei cu TVA

0234.537.441
0740.429.533

Luni - Vineri » 09:00-16:00

 

PREFAȚĂ

Volumul Presă Militară (V) continuă seria celorlalte volume dedicate tuturor armelor românești și respectiv, țării mele atât de dragi, România!

Structural, el seamănă perfect cu cele anterioare: partea întâi cuprinde articole despre Aviația română și Iacării ei, despre  Cultul eroilor în Armata noastră (Oituz, 2016, Poduri, 2016), despre Simpozionul și Expoziția de Tehnică Militară dedicate Zilei Armatei, despre Inspectoratul de Situații de Urgență Bacău, unitate căreia îi prezentăm pe această cale mulțumirile noastre pentru că ne însoțește în permanență  la toate activitățile militare, despre actualitatea Presei Militare, un medalion militar dedicat Tancului, ״acest copil minune״ al  războiului care va împlini curând un veac de existență și nu în ultimul rând  un călduros omagiu adus Zilei Naționale a României, căreia îi dedicăm an de an câte un volum de Presă Militară.

Vreau să mă asigur că, asemenea cronicarilor noștri, prezenți la marile fapte ale istoriei, care au stat cu pana în mână pe câmpul de bătălie, pentru ca ״să poată da samă de toate câte scriu״, voi consemna cu obiectivitate pagini din istoria contemporană, pentru că noi vom fi eroii zilei de mâine.

Partea a doua cuprinde recenzii ale unor volume scrise de către ofițeri români și străini. Volumul este opera unui specialist în domeniu, valorificând informații de maximă importanță pentru Statul Român și propunând totodată modele de ofițeri, demne de urmat pentru cei care își asumă riscuri și au curajul să se expună acestora. Sunt unul dintre ofițerii  români care au rezistat eroic  tuturor încercărilor de racolare ale unor servicii străine, având curajul să le înfrunt și să le devoalez totodată. Dar, acest lucru a fost posibil numai și numai datorită încrederii perfecte pe care am avut-o în ofițerii noștri, aflați mereu la datorie.     

M-am servit totodată de presa militară  care mă reprezintă cel mai bine ca scriitor, ca limbaj și ca trăire emoțională. Am elogiat Aviația română pentru care am un nemărginit respect, am dat onorul iacărilor noștri care duc tricolorul la picioarele lui Dumnezeu, călcându-l cu aroganță pe bombeuri, m-am plecat cu adânc respect la mormintele eroilor care au stat cu viața lor ״zid la trecători״ și m-am alăturat camarazilor mei, cinstindu-i de Ziua Armatei, am jubilat cu mândrie și responsabilitate în fața armelor noastre etalate la Expoziția de Tehnică Militară din 23 octombrie 2016, am pus câteo lacrimă în fiecare coroană drept floare de nu-mă-uita, m-am înfiorat ca de fiecare dată în fața Gărzii de Onoare și a Drapelului de Luptă și, în fine, m-am alăturat de 1 Decembrie cu trupul și cu sufletul unităților mele și respectiv, Țării mele.

Fără a uita nicidecum că toate marile bătălii ale lumii au fost purtate de către băștile negre, i-am elogiat pe tanchiștii români, cu care mă simt perfect solidară, deoarece m-au servit cu credință în momente grele pentru Unitate. Am ales pentru prezentare modelul T-37, ale cărui caracteristici mi se par încă performante, deși între timp, în lume, au apărut noi și noi modele, în special în Rusia, țara care are o îndelungată tradiție în industria tancurilor.

Partea a doua recenzează volume despre Tancuri, Războiul pentru Neatârnare, Logistica militară, Războiul electronic, Droguri, Casele memoriale din judeţul Bacău, Escrocheriile mondiale,  Triadele chinezeşti, Armele secrete germane, Fenomenul Google  etc.

Secţiunea In memoriam… este consacrată Generalului de Armată Nicolae Şova, iar secţiunea Addenda face trimiteri la eroi din Primul şi Al Doilea Război Mondial.

          În concluzie, volumul are aceeași menire,  aceea de a-i informa pe militarii noștri, de a le menține conștiința trează și de a le propune modele militare demne de urmat.

Prof. dr. Luminița Săndulache

 

30 alte produse in aceeasi categorie: