Autori

Autori care au publicat la Editura Rovimed Publishers

Mihai EMINESCU. Dictionar enciclopedic


Mihai EMINESCU. Dictionar enciclopedic


86,70 lei cu TVA

0234.537.441
0740.429.533

Luni - Vineri » 09:00-16:00
  • Autor(i): Cimpoi Mihai
  • An aparitie: 2013
  • ISBN: 978-9975-4260-3-9
  • Pagini: 584

Mihai EMINESCU. Dictionar enciclopedic

,, M-am gândit la faptul că până la ora aceasta nu avem un dicţionar enciclopedic de proporţie care să prezinte personalitatea, opera, biografia lui Eminescu în dicţionarele lumii. Lucrarea conţine 1000 de pagini, în care prezint:publicistica, dramaturgia, proza, un portret sinteză, o analiză a poetului Eminescu, sub aspect tipologic dat fiind că, poetul aparține atît clasicismului cît și romantismului, barocului și simbolismului, despre receptarea națională și universală, o prezentare a tuturor eminescologilor din lume care au scris lucrări fundamentale, respectiv 108,  a personalităților care i-au marcat lui Eminescu formația intelectualăDicționarul îl mai prezintă pe Eminescu în traduceri, filatelie, numismatică, artele plastice, în muzică, inclusiv despre cele 1400 de articole de publicistică și cele 16.000 de pagini care constituie  caietele facsimiliate și editate în număr de 38”.

Mihai EMINESCU Dictionar enciclopedic
,, Este o premieră în spaţiul românesc şi în lume, fiindcă dicţionare de felul acesta sunt foarte puţine în lume. amintesc că în lume există un singur dicţionar de autor: cel consacrat lui Shakespeare şi editat în SUA”
Marele cărturar Constantin Noica formula două obiective: ,,a-l cunoaşte  pe Eminescu noi înşine şi a-l face cunoscut mai bine lumii”.
Dragostea pentru Eminescu vine şi dintr-o obligație profesională pentru că, aşa cum spunea Călinescu, oricare dintre critici trebuie să ajungă să dea o lucrare fundamentală pentru Eminescu. Am mai multe studii realizate,  am vreo 10 volume despre Eminescu şi 74 de dialoguri cu eminescologi din 51 ţări şi sunt pregatit pentru acest dicţionar”
Mihai EMINESCU Dictionar enciclopedic
 ,,Dictionarul, pe care il prefaţează acad. Eugen Simion, ni-l prezintă pe Eminescu de la bibliografie până la mit şi în acest interval încearcă să expună toate concepţiile, demonstraţiile, descoperirile, opiniile, lucrurile care s-au scris despre Eminescu până acum. Cartea este aşadar  o sinteză cuprinzătoare, o întreprindere ambiţioasă, o lucrare care va rămâne de referinţă in domeniu".   
Mihai EMINESCU Dictionar enciclopedic

“Este un proiect important pentru cultura română, un proiect ambiţios, un proiect pe care l-au început şi alţi critici literari şi, dintr-un motiv sau altul, l-au abandonat… Acum strânge toate cunoştinţele, descoperirile, analizele sale critice într-un Dicţionar enciclopedic Eminescu, reluând, dacă înţeleg bine lucrurile, proiectul lui G. Călinescu şi sintetizând ceea ce au descoperit, după momentul G. Călinescu-Perpessicius-Vianu, eminescologii mai noi.”

Eugen Simion

30 alte produse in aceeasi categorie: