Categorii

Autori

Autori care au publicat la Editura Rovimed Publishers

Modalitati de crestere a stimei de sine la adolescentii care prezinta comportament agresiv


Modalitati de crestere a stimei de sine la adolescentii care prezinta comportament  agresiv


24,09 lei cu TVA

0234.537.441
0740.429.533

Luni - Vineri » 09:00-16:00
  • Autor(i): Sbanca Angela
  • An aparitie: 2014
  • ISBN: 978-606-583-466-8
  • Pagini: 130

            

Doresc să public această lucrare, deoarece consider că poate fi un ghid util pentru cei direct implicaţi în procesul educativ, dascăli, părinţi etc, cu atât mai mult cu cât problemele de agresivitate în rândul adolescenţilor sunt din ce în ce mai accentuate.

            Mi-am ales în cadrul disciplinei „Psihologie şcolară” ca temă de cercetare „Modalităţi de creştere a stimei de sine la adolescenţii cu comportament agresiv”.

            Motivaţia temei a fost să încerc să demonstrez că o stimă de sine scăzută a adolescenţilor poate fi îmbunătăţită prin aplicarea unor tehnici de dezvoltare personală, în cadrul activităţii de consiliere.

            Adolescenţa este o perioadă de intense schimbări la toate nivelurile şi în special, în planul personalităţii. Apar şi se dezvoltă atitudini, concepţia despre lume şi viată, se dezvoltă creativitatea şi idealurile, ca modalităţi de adaptare eficientă. Închiderea în sine pe care adolescentul o afişează frecvent trebuie înţeleasă ca expresia nevoii lui interne de a găsi răspunsuri la problemele care îl frământă. Sensul principal al autoanalizei este determinat de necesitatea de definire a conţinutului imaginii şi opiniei despre sine.

            Mi-am structurat lucrarea pe patru capitole, precedată de introducere şi finalizată prin concluzii, bibliografie şi anexe.

Adresez lucrarea:

- în primul rând dascălilor de la catedră, care se confruntă cu problemele adolescenţilor, cauzate de o stimă de sine scăzută, precum probleme emoţionale: depresie, anxietate, iritabilitate; probleme de comportament: agresivitate; scăderea rezultatelor şcolare: eşec şcolar, abandon şcolar; imaginea corporală negativă; tulburări alimentare: anorexie, bulimie, suicid;

- în al doilea rând părinţilor, a căror copil a ajuns la vârsta adolescenţei şi nu îi mai înţeleg comportamentul tot mai agresiv;

- şi tuturor celor dornici de a cunoaşte adolescenţa, această etapă importantă dar şi dificilă din ciclul vieţii omului, cu toate particularităţile fizice şi psihice importante.

  Autoarea

 

 

 

30 alte produse in aceeasi categorie:

Coş  

Nici un produs

Livrare 0,00 lei
Total 0,00 lei

Coş Plăteşte