Categorii

Autori

Autori care au publicat la Editura Rovimed Publishers

Mijloace moderne de instruire asistata de calculator


Mijloace moderne de instruire asistata de calculator


18,90 lei cu TVA

0234.537.441
0740.429.533

Luni - Vineri » 09:00-16:00

 

Ca mijlocitor între programul informatizat, profesor şi elev, calculatorul este distinct faţă de celelalte mijloace de învăţământ prin funcţiile sale, complexitate, posibilităţi de utilizare. Dar nu calculatorul în sine, fizic, chiar prezent astăzi în stadiul de sistem multimedia produce efecte pedagogice pe măsură, ci calitatea programelor create şi vehiculate corespunzător, a produselor informatice, integrate după criterii de eficienţa metodică în activităţi de instruire. El devine deci un auxiliar, nu scop.

Pentru instruire, sunt recunoscute mai ales sistemele de calculatoare cu asemenea facilităţi Apple, Ibm, Macintosh, dar ritmul lor de dezvoltare este destul de accelerat acum, încât IAC poate evolua în diferite configuraţii hardware ale mediului instrucţional. Aceste sisteme multimedia dau posibilitatea ca, în aceeaşi situaţie de învăţare să fie utilizat sau regrupat pe un singur mijloc (calculatorul) un set de medii variate - sunete, voci, texte, imagini fotografice, imagini video animate, desene, grafice, mesaje etc., asociate în aplicaţii, după obiectivele învăţării, în mod interactiv.

Interactivitatea elev-calculator devine elementul, câştigul cel mai important, încât creşte puterea lor de individualizare, de munca independentă, de manifestare reală a rolului de îndrumător al profesorului, de promovare a învăţării prin cercetare. Elevii pot studia fenomenele, situaţiile, procesele, informaţiile complexe în mod direct, independent, stopând, revenind asupra unor secvenţe, apelează la alte informaţii prezentate şi sub alte forme de produse informatice, vehiculate de celelalte mijloace audio-vizuale cuplate, asociate cu calculatorul care funcţionează în tandem.

După obiectivele învăţării, elevul poate alege ordinea mesajelor, modul de combatere, gradul de detaliere şi completare a informaţiilor sub forme diferite, vizualizarea aplicaţiilor şi simulărilor

30 alte produse in aceeasi categorie:

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Coş  

Nici un produs

Livrare 0,00 lei
Total 0,00 lei

Coş Plăteşte