Categorii

Autori

Autori care au publicat la Editura Rovimed Publishers

Istorie universala. Culegere de teste pentru clasa a VII-a


Istorie universala. Culegere de teste pentru clasa a VII-a


18,90 lei cu TVA

0234.537.441
0740.429.533

Luni - Vineri » 09:00-16:00
  • Autor(i): Dragomir Nicuta
  • An aparitie: 2014
  • ISBN: 978-606-583-507-8
  • Pagini: 190

 

Cuvânt înainte

 

Istorie universală – Culegere de  teste  pentru clasa  a VII-a reprezintă o lucrare destinată pregătirii în contextul învăţării centrate pe elev. Este axată pe un ansamblu de exerciţii, întrebări şi probleme specifice istoriei şi în conformitate cu programa pentru această clasă.

În viziunea autoarei, realizarea cestei culegeri dezvoltă dimensiunea pragmatică a învăţării prin prisma informaţiei istorice; ea nu se bazează pe memorare, ci pe dezvoltarea gândirii istorice a elevilor, iar rezolvarea cerinţelor pune în valoare utilitatea şi semnificaţia socială a cunoştinţelor de istorie.

Exerciţiile sunt ordonate în strânsă legătură cu parcurgarea materiei din programa şcolară de la clasa a VII-a, iar rolul culegerii este de a asigura activitatea independentă a elevilor, activitatea complementară învăţării cu ajutorul manualului şi atlasului istoric.

Autoarea consideră că profesorul de istorie trebuie să-şi dorească schimbarea paradigmei educaţionale practicate prin realizarea unei intervenţii formative eficiente şi demonstrează prin această lucrare că a cunoaşte înseamnă a învăţa să înveţi.

Restructurările la care a fost supus sistemul de învăţământ din ţara noastră, în ultimul timp ilustrează eforturile de reînoire menite să asigure o calitate superioară în pregătirea elevilor. Ideea de la care s-a pornit este unanim acceptată în teoria şi practica pedagogică: rostul educaţiei este de a-l pregăti pe individ conform nevoilor societăţii şi într-un raport nemijlocit cu ele. Asumându-şi responsabilităţile de instruire şi educare a tinerei generaţii, şcoala este mereu nevoită să se adapteze schimbărilor ce survin la nivelul practicii sociale. Necesitatea dezvoltării resurselor umane, în aşa fel încât să corespundă noilor exigenţe generate de aceste schimbări, solicită iniţierea unor demersuri educative apte să satisfacă un anume deziderat. Urmând să asigure educarea elevilor pentru îndeplinirea diverselor şi complexelor roluri sociale viitoare, şcoala îşi stabileşte obiectivele în funcţie de calităţile dezirabile pe care aceştia vor trebui să le  dovedească în procesul integrării într-o societate aflată în continuă schimbare.

 

 

                        Referent științific,

                                Prof. gradul I,  Iulica Neculae

30 alte produse in aceeasi categorie:

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Coş  

Nici un produs

Livrare 0,00 lei
Total 0,00 lei

Coş Plăteşte