Categorii

Autori

Autori care au publicat la Editura Rovimed Publishers

Creativitate in matematica. Nivel gimnazial-liceal


Creativitate in matematica. Nivel gimnazial-liceal. Editia a II-a


14,45 lei cu TVA

0234.537.441
0740.429.533

Luni - Vineri » 09:00-16:00
  • Autor(i): Heisu Ancuta
  • An aparitie: 2015
  • ISBN: 978-606-8426-52-5
  • Pagini: 87

Pentru a  rezolva problemele, situaţiile noi pe care omul le întâlneşte  e important să aibă o gândire dezvoltată, creatoare, divergentă, definită ca o gândire multidirecţională, care reuneşte originalitate, flexibilitate etc.

Cercetările psihologice demonstrează că formarea gândirii creatoare, critice a elevilor necesită folosirea metodelor speciale în învăţământ. Elevului trebuie să-i creăm condiţii de învăţare pentru ca să i se dezvolte spiritul creativ.

Aceste sarcini se rezolvă prin învăţământul problematizat, care constă în faptul că o parte din cunoştinţele noi (reguli, teoreme, probleme) nu trebuie transmise elevilor de-a gata, ci urmează să fie folosite pentru „descoperiri" independente. Profesorul creează dificultăţi intelectuale şi elevul se străduie să le învingă singur sau tot cu ajutorul profesorului.                     

Actualitatea cercetării rezidă în studierea eficienţei utilizării metodelor creative, euristice folosite în cadru orelor de matematică în liceu.

Obiectivul cercetării constă în analiza impactului (influenţei) metodelor creative euristice  asupra performanţei şcolare a elevilor şi dezvoltării gândirii lor matematice, gândirii lor creative, euristice.

Ediția a doua, revăzută și adăugită, conține , în plus, față de prima ediție, un studiu practic cu caracter ameliorativ, destinat organizarii adecvate a lecţiilor în vederea realizării învăţării creative.

30 alte produse in aceeasi categorie:

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Coş  

Nici un produs

Livrare 0,00 lei
Total 0,00 lei

Coş Plăteşte

PROMOTII

Toate promotiile