Categorii

Autori

Autori care au publicat la Editura Rovimed Publishers

Teste de biologie pentru clasele V-VIII


Teste de biologie pentru clasele V-VIII


19,62 lei cu TVA

Disponibilitate: Acest produs nu mai este în stoc

0234.537.441
0740.429.533

Luni - Vineri » 09:00-16:00

 

Introducere

 

 

Evaluarea este o componentă a procesul instructiv-educativ care permite diagnosticarea nivelului de pregătire şi perfecţionarea performanţelor şcolare ale elevilor. Prin integrarea celor trei forme ale evaluării în activitatea didactică curentă sunt respectate principalele funcţii ale evaluării: constatarea rezultatelor şcolare ale elevilor obţinute în urma unei activităţi de învăţare, identificarea punctelor tari şi a lacunelor în scopul ameliorării lor, elaborarea unor soluţii pentru optimizarea activităţii didactice, clasificarea elevilor după rezultatele şcolare obţinute, stimularea procesului de învăţare a elevilor în scopul obţinerii performanţelor şcolare. Aplicarea testelor în evaluarea iniţială, formativă şi sumativă determină creşterea nivelului de cunoştinţe asimilate de elevi şi stimulează gândirea acestora.

Lucrarea de faţă se adresează elevilor care vor susţine Evaluarea Naţională la finalul clasei a VI-a precum şi celor care se pregătesc suplimentar în vederea participării la diverse concursuri şcolare.

Culegerea cuprinde teste cu grade diferite de dificultate astfel încât să fie accesibilă pentru toţi elevii din clasă şi pentru toate manualele şcolare alternative de la clasele V-VIII. Prin conţinuturile informaţionale suplimentare pe care le conţine, cartea poate fi folosită ca auxiliar curricular atât pentru cadrele didactice în activitatea de predare-învăţare-evaluare cât şi pentru elevi în activitatea de învăţare. Prin tipurile de itemi pe care le conţin, testele elaborate prezintă cele patru calităţi ale unui instrument de evaluare: aplicabilitate, fidelitate, obiectivitate şi validitate.

Testele propuse sunt organizate pe unităţi de învăţare în concordanţă cu manualele şcolare alternative şi cu programa şcolară în vigoare. Subiectele sunt însoţite de bareme de notare pentru  formarea deprinderii de autoevaluare a elevilor.

În elaborarea culegerii s-au folosit:

- itemi de asociere-corespondenţa corectă dintre premise şi răspunsuri;

- itemi cu alegere multiplă-alegerea variantei corecte dintre distractori;

- itemi cu alegere duală-selectarea răspunsului corect adevărat sau fals;

- eseu structurat-elaborarea răspunsurilor la anumite cerinţe.

În speranţa că această carte vă ajută  în cariera didactică şi în  obţinerea performanţelor şcolare pe care le doriţi, vă urez succes în tot ce   v-aţi propus!

Autoarea

 

 

30 alte produse in aceeasi categorie:

Coş  

Nici un produs

Livrare 0,00 lei
Total 0,00 lei

Coş Plăteşte

PROMOTII

Toate promotiile