Categorii

Autori

Autori care au publicat la Editura Rovimed Publishers

Probleme de matematica pentru olimpiade si concursuri. Editia a II-a revizuita


Probleme de matematica pentru olimpiade si concursuri

Editia a II-a revizuita 


15,00 lei cu TVA

0234.537.441
0740.429.533

Luni - Vineri » 09:00-16:00

 

CUVÂNT ÎNAINTE

 

Matematica a fost și este considerată de mulți elevi o adevărată aventură în care aleg sau nu să pornească. Și, ca orice aventură, presupune diverse provocări, așa cum sunt și exercițiile și problemele propuse în această culegere, adresată celor care își doresc o călătorie în lumea matematicii.

            Matematica nu este un produs finit, ci un proces intelectual complex, abstract dar și concret în același timp în care, pe baza unor cunoștințe solide, variate, se promovează inițiativa personală. Astfel, autorii acestei culegeri au propus o serie de probleme de tip inventiv și euristic – creativ, mizându-se pe capacitatea elevilor de a face conexiuni cognitive în cadrul disciplinei. Se urmărește astfel dobândirea unei imagini de ansamblu a matematicii elementare, ca parte a unui sistem care se schimbă în permanență și care interacționează cu lumea înconjurătoare.

            Culegerea de față este dedicată mai ales elevilor care vor să își testeze performanțele în cadrul concursurilor de matematică, ajutându-i să se familiarizeze cu anumite tipuri de exerciții. Dar în același timp cartea se adresează tuturor celor care știu că matematica se învață, se înțelege și se fixează prin rezolvarea de probleme adecvate, complexe, diversificate, așa cum ne propun autorii.

 

Lector Universitar Dr. Lungu Otilia,

Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

30 alte produse in aceeasi categorie:

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si: