Categorii

Autori

Autori care au publicat la Editura Rovimed Publishers

Elemente de teoria numerelor


Elemente de teoria numerelor


15,00 lei cu TVA

0234.537.441
0740.429.533

Luni - Vineri » 09:00-16:00
  • Autor(i): Ghișe Lucica
  • An aparitie: 2017
  • ISBN: 978-606-583-704-1
  • Pagini: 154

Performanțele matematicii actuale, ca și descoperirile din viitor își au, desigur, începutul în cea mai veche ramură a matematicii, în teoria numerelor.

Matematicienii din toate timpurile au fost, sunt și vor fi atrași de frumusețea și varietatea problemelor specifice acestei ramuri a matematicii.

        Scopul acestei lucrări este de a aplica proprietăţile relaţiei de divizibilitate în rezolvarea anumitor tipuri de ecuaţii în mulţimea numerelor naturale. O tratare unitară a problematicii legate de ecuaţii diofantice impune extinderea studiului pe mulţimea numerelor întregi.

         Prezenta lucrarea pune în evidență unele distribuții interesante și aparent inexplicabile ale numerelor (numere prime, numere prime gemene, numere perfecte, numere amiabile). Problemele de teoria numerelor, deși aparent sunt simple, ascund dificultăți nebănuite, iar problemele de concurs (olimpiade școlare) se încadrează destul de des în ultima vreme în această categorie.

        Divizibilitatea numerelor naturale și ecuațiile au un rol important în învăţarea matematicii, stimulând gândirea şi capacitatea creatoare.

      Această lucrare este necesară în completarea noţiunilor elevilor şi constituie baza în cadrul unor tendințe de a se insista pe calculul algebric.

Autoarea

30 alte produse in aceeasi categorie:

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Coş  

Nici un produs

Livrare 0,00 lei
Total 0,00 lei

Coş Plăteşte

PROMOTII

Toate promotiile