Categorii

Autori

Autori care au publicat la Editura Rovimed Publishers

Exercitii si probleme de algebra pentru olimpiade si concursuri, clasele IX-XII


Exercitii si probleme de algebra pentru olimpiade si concursuri, clasele IX-XII


14,45 lei cu TVA

0234.537.441
0740.429.533

Luni - Vineri » 09:00-16:00
  • Autor(i): Teleaga Loredana
  • An aparitie: 2012
  • ISBN: 978-606-583-275-6
  • Pagini: 102

Lucrarea conţine un număr impresionant de exerciţii şi probleme de algebră, majoritatea având un înalt grad de dificultate. Cartea are ca scop sprijinirea elevilor pentru activitatea curentă la clasă, pentru concursuri şi olimpiade şcolare şi pentru examenul de bacalaureat. Întreaga lucrare este realizată ţinând cont de cerinţele actuale privind problematica, în strânsă legătură cu programa şcolară şi orientările ce rezultă din folosirea manualelor.alternative.
Poate fi folosită cu succes de elevi, studenţi şi poate constitui un ajutor preţios profesorilor în activitatea la clasă şi pentru pregătirea concursurilor şcolare.
Dedic această carte elevilor. Succesele elevilor români la olimpiadele şcolare s-au datorat, printre altele, şi etapelor de pregătire în cantonamente prelungite, în centrele de excelenţă, unde tot mai mulţi elevi dotaţi pentru matematică au aflat că dincolo de însuşirea perfectă a unor algoritmi, pentru rezultate competitive, mai trebuie ceva: o mare doză de perspicacitate şi creativitate matematică. Ca orice altă calitate omenească şi aceasta se poate dezvolta. La aceşti elevi m-am gândit în primul moment, la demararea lucrării. Pe parcurs însă, mi-am dat seama că adresa acestor probleme este mult mai cuprinzătoare. Pot afirma că orice alt elev, chiar şi dintre aceia care nu au avut succese prea mari în învăţarea matematicii, poate parcurge cu folos această culegere pentru a afla că există o matematică plăcută şi utilă în imediata sa vecinătate.
Menţionez că majoritatea problemelor sunt accesibile elevilor de liceu, unele sunt accesibile elevilor din ultimele clase de gimnaziu, şi toate acestea sunt accesibile oricărui om, indiferent de profesiunea sa, dacă are cunoştinţe de matematică de nivel mediu.
Colegii mei, profesorii de matematică, vor găsi în ea idei pentru cercurile de elevi, sugestii pentru elaborarea unor noi probleme.

 

 

 

30 alte produse in aceeasi categorie:

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Coş  

Nici un produs

Livrare 0,00 lei
Total 0,00 lei

Coş Plăteşte