Categorii

Autori

Autori care au publicat la Editura Rovimed Publishers

Prevenirea si acordarea primului ajutor in infarctul miocardic


Prevenirea si acordarea primului ajutor in infarctul miocardic


15,00 lei cu TVA

Disponibilitate: Acest produs nu mai este în stoc

0234.537.441
0740.429.533

Luni - Vineri » 09:00-16:00

   Inima este un organ minunat, creaţie a perioadelor de evoluţie, mai perfectă decât orice pompă mecanică creată de om vreodată; ea bate neîncetat pe durata unei vieţi.

Îşi are şi misterele sale, dar acestea, deşi complexe şi subtile, sunt definite raţional şi constituie preocuparea fiziologului şi a chimistului, care caută să realizeze acea cunoaştere tot mai profundă care stă la baza oricărui proces medical.

  O treime din numărul total de decese la nivel mondial este cauzată de bolile cardiovasculare, care constituie astfel principala cauza de deces pe plan mondial. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, există peste 300 de factori de risc asociaţi cu bolile cardiovasculare şi accidentul vascular cerebral, aceşti factori de risc afectând în prezent oamenii din întreaga lume.

  Contrar unei convingeri generale potrivit căreia bolile cardiovasculare afectează în special bărbaţii din ţările dezvoltate, peste 80% din decesele produse de bolile cardiovasculare au loc în ţări cu un nivel mediu şi scăzut de trai, aproape în mod egal în rândul bărbaţilor şi al femeilor.

  Durerea în piept, oboseala şi alte simptome ale problemelor de inimă sunt extrem de evidente şi cunoscute de toata lumea. Unele boli cardiovasculare (de ex. hipertensiunea arterială) se pot dezvolta fără ca persoana să-şi dea seama şi pot rămâne timp îndelungat fără simptome. Altele (infarctul miocardic), dimpotrivă, se pot manifesta intr-un mod dramatic printr-un stop cardiorespirator sau printr-o insuficienţă cardiacă.

  Prin aceasta lucrare vreau ca elevii să conştientizeze importanţa bolilor cardiovasculare, să evidenţieze factorii de risc şi efectele acestora asupra sistemului circulator şi să cunoască  măsurile de prim ajutor care trebuiesc acordate în infarctul miocardic.

  Folosind Metoda Studiului de caz, elevii sunt confruntaţi direct cu o situaţie reală de viaţă autentică, luată drept exemplu tipic (infarctul miocardic), reprezentativ pentru un set de situaţii şi evenimente problematice.

  În felul acesta ei pot recunoaşte şi pot acorda primul ajutor în cazul unui infarct miocardic.

Autoarea

5 alte produse in aceeasi categorie:

Coş  

Nici un produs

Livrare 0,00 lei
Total 0,00 lei

Coş Plăteşte

PROMOTII

Toate promotiile