Categorii

Autori

Autori care au publicat la Editura Rovimed Publishers

Monografia localitatii Sarmasu, judetul Mures


Monografia localitatii Sarmasu, judetul Mures


0,00 lei cu TVA

Disponibilitate: Acest produs nu mai este în stoc

0234.537.441
0740.429.533

Luni - Vineri » 09:00-16:00

 

ARGUMENT

 

            La întrebarea, de ce am ales să scriu această carte despre monografia localităţii Sărmaşu şi mai ales despre bisericile cele mai importante şi dominate în această zonă, răspunsul meu se găseşte în copilăria mea şi în sufletul meu.

            Răspunsul cu privire despre copilărie, ar fi că m-am născut şi am crescut pe aceste meleaguri. Viaţa mi-am continuat tot aici ca pedagog între aceşti oameni de diferite etnii şi religii. Prin calificarea mea am încercat să predau viitorilor generaţii tot ce înseamnă dragostea faţă de pământul natal, de obiceiuri, tradiţii şi menţinerea acestora, prin care o naţiune poate trăi, chiar supravieţui şi prin care această naţiune va învăţa să cinstească şi să aprecieze tradiţiile şi obiceiurile altor etnii, a altor religii cu care se convieţuieşte. Întotdeauna am fost curioasă ce se întâmplă şi cum sunt şi celelate biserici în afară de care mă aparţin. Setea de cunoaştere m-a împins să aflu cât mai multe despre oameni, locuri şi evenimente.

Pot să spun că studiul istoriei a fost întotdeauna una dintre plăcerile mele favorite şi din copilărie am avut acest vis de a fi profesoară de istorie deoarece a fost materia mea preferată. Profesoara mea istorie din gimnaziu a ştiut să-mi planteze acel „sâmbure” care m-a condus să-mi aleg cariera de dascăl, dar mai ales ca profesor de istorie. Celălalt răspuns al meu ar veni din suflet, adică din dragoste faţă de locurile natale de care sunt foarte mândră şi îmi doresc să fiu şi mai mândră de aceea prin munca mea de dascăl vreau să contribui cât mai mult la acest lucru.

            Munca mea cu copiii, fie cei de la grădiniţă, fie cei de la gimnaziu este primul lor contact cu istoria locală, deoarece fiecare locuitor al acestei aşezări are dreptul de a şti trecutul, pentru a înţelege prezentul.

De aceea m-am gândit că prin monografia prezentată voi reuşi să construiesc un „pod” al cunoaşterii despre trecut şi prezent.

            Dacă un ins ştie ceva despre strămoşii lui va reuşi să cinstească şi să aprecieze mai mult viaţa pe care o are în prezent. Strămoşii ne arată ce a fost bun sau ce a fost rău, ne arată calea pe care trebuie s-o urmăm în viaţă şi să învăţăm din greşelile sau din faptele eroice ale acestora.

Sunt bucuroasă că am avut ocazia să scriu ceea ce-mi place, chiar dacă mi s-a părut un lucru foarte greu şi dificil la început mi-am dat seama că sursele de inspiraţie dar mai ales oamenii, sunt cei mai valoroşi documente şi surse de istorie orală.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

28 alte produse in aceeasi categorie: