Categorii

Autori

Autori care au publicat la Editura Rovimed Publishers

Monografia comunei Olteni, judetul Teleorman


Monografia comunei Olteni, judetul Teleorman


29,43 lei cu TVA

Disponibilitate: Acest produs nu mai este în stoc

0234.537.441
0740.429.533

Luni - Vineri » 09:00-16:00
  • Autor(i): Sultan Cristian
  • An aparitie: 2016
  • ISBN: 978-606-583-652-5
  • Pagini: 111

        În etapa actuală de dezvoltare a ştiinţei, adâncirea şi diversificarea cercetărilor geo-grafice trebuie făcută în măsura în care ea contribuie la explicarea raporturilor dintre com-ponentele peisajului geografic, pentru a putea preciza care este starea de echilibru natural de pe teritoriul analizat, dacă este bine utilizat şi cât este de bine valorificat din punct de vedere economic. Tocmai de aceea, scopul acestui studiu este de a cunoaşte mediul natu-ral şi îndeosebi cel social-economic al comunei Olteni, aceasta implicând analiza fenome-nelor ca parte componentă a comunei.

           Lucrarea se bazează pe o analiză mai detaliată atât asupra geografiei populaţiei utilizând o serie de rezultate statistico-demografice, abordate geografic, cât şi asupra as-pectelor geografico-economice ( industrie, agricultură, comerţ ). Studiul nu se putea reali-za fără o caracterizare a particularităţilor geografico-fizice ( relief, climă, hidrografie, ve-getaţie şi faună ), care constituie suportul tuturor tipurilor de aşezări, atât rurale cât şi ur-bane.

           Lucrarea este rezultatul studierii şi prelucrării materialului bibliografic şi grafic referitor la această zonă, precum şi a unor lucrări cu caracter general. Observaţia, analiza şi sinteza mi-au fost metodele de bază în întocmirea acestei lucrări.                    

           Prin întocmirea materialelor grafice am urmărit să ilustrez mai bine cele prezenta-te în scris, iar elementele care mi s-au părut mai deosebite le-am fotografiat.

Autorul

              

28 alte produse in aceeasi categorie: