Categorii

Autori

Autori care au publicat la Editura Rovimed Publishers

Orașul Slănic, Județul Prahova- Potențial turistic.


Orașul Slănic, Județul Prahova- Potențial turistic. Auxiliar pentru orele de geografie, pentru activitățile extracurriculare și extrașcolare


30,00 lei cu TVA

Disponibilitate: Acest produs nu mai este în stoc

0234.537.441
0740.429.533

Luni - Vineri » 09:00-16:00

 

Geografia, ca știință și disciplină de învățământ, are o semnificație deosebită în procesul complex de instruire șe educare a elevilor. Prin caracterul său informativ-formativ, dar și practic – aplicativ, geografia contribuie la cunoașterea științifică a realității înconjurătoare.

Turismul semnifică acțiunea de a călătorii, de a parcurge, pentru propria plăcere, într-un loc altul decât cel al vieții cotidiene. Una din condițiile turismului este reprezentată de mediul însuși, pentru că nu ne putem imagina o plăcere într-un mediu nefavorabil.

         Turismul în natură înseamnă ieșirea dintre elementele cotidiene și necesită înprimul rând un mediu curat, frumos și interesant. Acestea sunt calități care fac posibilă o clasificare valorică a ceea ce natura oferă pentru turism, pe primul loc situându-se excepțiile, locurile extraordinare.

         Turismul și protecția mediului devin noțiuni antagonice. Valorile naturale trebuie să fie protejate, dar nu putem priva oamenii de a le cunoaște.

Creșterea populației Pământului are ca rezultat creșterea numărului turiștilor. Turismul, în continuă expansiune, necesită arii din ce în ce mai vaste, numeroase și diversificate.

Studiul constituie premiza posibilității de  valorificare și aprofundare a potențialului turistic natural și antropic, al orașului Slănic, situat în județul Prahova.

Lucrarea este structurată în cinci capitole, în care se pune accent pe varietatea şi valoarea resurselor turistice existente favorizează dezvoltarea şi promovarea unor diverse forme de turism.

 Astfel, apele minerale şi bioclimatul sedativ-indiferent (de cruţare) constituie o altă valenţă turistică valorificabilă şi care va spori şansele turistice ale staţiunii Slănic prin promovarea turismului de tratament balnear (de sănătate).

 Existenţa unor aşezări rurale cu un valoros potenţial etnofolcloric, dar şi cu gospodării ce se incadrează în normele de clasificare permit promovarea agroturismului. 

Lucrarea se adresează elevilor, studenților și cadrelor didactice din învățământul preuniversitar, dar și tuturor celor cu preocupări în domeniul geografiei turismului. Prin conținutul său și modul de elaborare, nu uită un adevăr fundamental: pentru a da posibilitate tinerilor să construiască edificii spirituale este nevoie să le oferim acele cunoștințe, care îmbinate, reușesc să compună și să definească un întreg funcțional.

28 alte produse in aceeasi categorie:

Coş  

Nici un produs

Livrare 0,00 lei
Total 0,00 lei

Coş Plăteşte