Categorii

Autori

Autori care au publicat la Editura Rovimed Publishers

Marketing ecologic. Studiul comparativ marketing ecologic - marketing traditional


Marketing ecologic. Studiul comparativ marketing ecologic - marketing  tradițional


18,90 lei cu TVA

0234.537.441
0740.429.533

Luni - Vineri » 09:00-16:00

    Lucrarea “Marketing ecologic. Studiu comparativ marketing ecologic – marketing tradiţional  vizează  un domeniu care câștigă tot mai mult teren: dezvoltarea durabilă.

Tema acestei lucrări ne îndeamnă să medităm și să acţionăm tot mai mult în spiritul conceptului marketing 3.0, care se bazeaza pe valori. Este vremea lui, mai mult ca niciodata! Marketingul 1.0, focalizat pe produse, sau marketingul 2.0, centrat pe consumatori trebuie să rămână undeva în istoria teoriei și practicii marketingului, inclusiv în organizaţiile românesti, dacă va fi posibil.

Dupa cum se arată în cartea publicată  în colaborare de către Philip Kotler, asistam la dezvoltarea celor 3 coordonate ale marketingului:

- Marketingul colaborativ, bazat pe  platforme media sociale axate pe exprimare și  pe colaborare;

- Marketing cultural, sau era paradoxului globalizării, pe coordonatele politic, economic, sociocultural;

- Marketing spiritual, sau era creativităţii, dezirabil exprimată prin umanitate, moralitate și spiritualitate, unde se regăsesc foarte bine și în mare măsură principiile marketingului verde.

Acest nou marketing nu-și propune doar să vândă, sau să câstige, pe termen lung, clienţi, care au nu doar minte și inimă, ci și suflet, ci mai ales  să facă lumea un loc mai bun, în egală măsură, prin oferirea de produse cu valori nu doar funcţionale și emoţionale ci și spirituale.

Marketingul ecologic este un concept vehiculat în multe lucrări de specialitate din mediul academic, din străinătate și din ţară, dar ar trebui să fie  și o atitudine  necesară a fi asimilată în conduita organizaţiilor mileniului al treilea.

În întreprinderile din România, marketingul ecologic este mai mult un mit decât o realitate concretă. Totuși, resurse  modeste  încep să se aloce  tot mai mult în mediul de afaceri şi chiar la nivel macroeconomic, în acest sens, al întăririi rolului marketingului verde, ca o alternativa sustenabilă la cel tradiţional. Aşadar, companiile româneşti încep să conştientizeze importanţa realizarii si comunicării unor astfel de preocupări, și datorita impactului pe care acestea îl pot avea asupra clienţilor, investitorilor şi altor părţi interesate. Şi mediul academic din ţară a devenit mult mai receptiv la aceste concepte, nu doar prin prezenţa mai intensa a unor publicaţii de interes, ci  inclusiv prin oferirea de produse educaţionale, în acest domeniu,

Pe fondul evoluţiilor curente, autoarea își exprima convingerea  că marketingul ecologic este mai  mult decât o opţiune, este chiar o necesitate, afirmă și argumentează că „marketingul ecologic este un alt fel de marketing”, preocupat atât de protecţia mediului cât și de sănătatea consumatorilor – astfel constituindu-se un contributor la dezvoltarea durabilă. Inserează de asemenea, problematica responsabilităţii sociale, abordarea  holistică și sustenabilitatea, ca factori de puternică influenţă pentru dezvoltarea marketingului ecologic. Sustenabilitatea este accentuată ca fiind un nou model de dezvoltare, “un ideal pentru organizație”, proces prin care aceasta și angajaţii ei admit o nouă cultură – cultură și atitudine sustenabilă.

Câmpul de manifestare a consumatorului de produse ecologice este reprezentat de conturul pieţei specifice a acestora. Orientarea producătorilor spre oferta de produse ecologice este interpretată de către autoare drept o cale de creştere a competitivităţii propriei afaceri. Pentru valorizarea deplină a acestei oferte se cere ca producătorul să înţeleagă mecanismul comportamentului consumatorului şi să desluşească factorii principali ce-i declanşează cererea. Identificarea acestora din urmă precum şi a principalelor bariere în calea achiziţiilor ecologice constituie o altă temă majoră dezvoltată în lucrare.

Este binevenită aceasta lucrare în spectrul publicaţiilor de specialitate din ţară și poate fi utilă atât practicienilor cât și celor care sunt angrenaţi în activitatea didactică și de cercetare. Deci, îndrazniţi să vă îmbogăţiţi  parcurgând paginile acestei carţi!

 

 

 

 

Cluj-Napoca, 17.01.2013                                                                                        Prof.dr. ing., ec. Laura Bacali

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca

Facultatea de Construcţii de Mașini


28 alte produse in aceeasi categorie:

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Coş  

Nici un produs

Livrare 0,00 lei
Total 0,00 lei

Coş Plăteşte

PROMOTII

Toate promotiile