Categorii

Autori

Autori care au publicat la Editura Rovimed Publishers

Comunicarea politica si argumentarea


Comunicarea politica si argumentarea


18,90 lei cu TVA

0234.537.441
0740.429.533

Luni - Vineri » 09:00-16:00

Lucrarea are meritul de a oferi o privire de ansamblu asupra problemelor referitoare la argumentare si a strategiilor argumentative in discursul politic romanesc actual.
In primul capitol al lucrarii, Analiza discursului, autoarea lucrarii subliniaza faptul ca discursul este unitatea pragmaticii lingvistice, reprezentand locul de manifestare a efectelor de sens si a contextualizarilor.
Capitolul al doilea, Argumentarea - mecanism de articulare a discursului, prezinta acceptiile conceptului de argumentare, argumentarea fiind ansamblul de tehnici discursive ce permite crearea sau adeziunea interlocutorilor la ideile ce le sunt prezentate. Scopul oricarei argumentari este, asadar, in opinia autoarei lucrarii, aderarea auditoriului la ideile care ii sunt expuse.
Capitolul Strategii argumentative in discursul politic romanesc actual prezinta opinia autoarei conform careia argumentarea poate fi considerata un ansamblu de tehnici discursive, avand rolul de a provoca adeziunea alocutorului la tezele prezentate, argumentarea putand fi considerata, din aceasta perspectiva, o strategie vizand sa induca o anumita opinie asupra unei situatii, persoane etc. Autoarea lucrarii face referire la un tip de discurs, si anume, discursul politic, ilustrand ideile teoretice referitoare la strategiile argumentative cu exemple excerptate din discursul politic al lui Corneliu Vadim Tudor. Autoarea defineste strategia ca fiind un ansamblu de reguli ce guverneaza comportamentul jucatorului in orice situatie de joc posibila, persuasiunea devenind scopul oricarei strategii din perspectiva argumentativa. Sunt luate in discutie strategii argumentative de tipul interogatiei retorice, paratextului, sloganului, metaforelor argumentative.
Lucrarea demonstreaza ca autoarea cunoaste stadiul actual al cercetarii in legatura cu argumentarea si strategiile argumentative in discursul politic romanesc actual.

28 alte produse in aceeasi categorie:

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si: