Categorii

Autori

Autori care au publicat la Editura Rovimed Publishers

Strategii de prevenire a abandonarii copiilor de catre familii


Strategii de prevenire a abandonarii copiilor de catre familii


28,35 lei cu TVA

0234.537.441
0740.429.533

Luni - Vineri » 09:00-16:00

Siguranta familiei i-a invatat pe oameni sa se bucure de viata, sa iubeasca si sa daruiasca unul altuia. Este ca si cum oamenii, traind in societate, si-au creat un mijloc anume, natural si puternic, de pregatire a lor si a copiilor lor pentru societate si pentru integrarea normala in cadrul acesteia.
Totusi familia nu este intotdeauna asa cum s-ar cuveni sa fie si nu functioneaza conform asteptarilor, caci o buna functionare a familiei, oricat ar parea de surprinzator, nu este un lucru facil sau la indemana oricui.
Aceasta lucrare isi propune sa analizeze, dintr-o perspectiva sistemica, acele disfunctonalitati ale familiei care ii anuleaza caracterul de producere a sigurantei , protectiei si socializarii. Accentul va cadea cu precadere pe doua problematici intrafamiliale, considerate ca avand un caracter socio-patogen
1. Prima abordare se va centra pe sistemele familiale carentiale cu risc crescut de abandon si deprivare socio-afectiva a membrilor sai
2. A doua perspectiva este accea a abandonului copiilor din familiile de origine , cu situatiile posibile abandon in cadrul familiei, abandon prin excludere din mediul familial.
Se impune precizarea ca am considerat fenomenul de

28 alte produse in aceeasi categorie: