Categorii

Autori

Autori care au publicat la Editura Rovimed Publishers

Protejam natura. Revista de biologie


Protejam natura. Revista de biologie


0,00 lei cu TVA

Disponibilitate: Acest produs nu mai este în stoc

0234.537.441
0740.429.533

Luni - Vineri » 09:00-16:00

  

DE CE O REVISTĂ DE BIOLOGIE, ECOLOGIE

ŞI PROTECŢIE A MEDIULUI?

 

 

                Trăim într-o lume nebună, nebună, nebună în care nu mai ştii ce este bine şi ce este  rău, ce este pacea şi ce este războiul, în care ne prefacem că nu pricepem noţiunea de agresiune asupra naturii,  asupra vieţii sau aproapelui. Noţiunea de conştiinţă rămâne ascunsă undeva în cărţi,  în mituri şi în eter. (Mustaţă 2003)

                Educaţia este acţiunea de modelare, de formare a personalităţii umane. Nu se poate vorbi de personalitate în afara unui anumit grad de educaţie şi cultură. (Slade 1995)

                 Dorinţa  de progres şi confort este specifică omului modern, fapt pentru care acesta nu poate fi condamnat, reîntoarcerea la viaţa primitive este imposibilă, nerealistă şi inacceptabilă. Atunci se pune problema găsirii unei soluţii de remediere pentru relele făcute de om asupra mediului, de restabilire a acordului dintre Om şi Natură. Omul neinstruit şi needucat, rupt de natură  nu este în stare să pătrundă resorturile întime, ale existenţei sale biologice  şi nu poate admite răspunderea faţă de viaţa prezentă şi viitoare.

                In clasele I-VIII, educaţia ecologică a elevilor se poate realiza atât in clasă în timpul orelor, dar şi în afara şcolii prin activităţi extraşcolare şi extracurriculare realizate de şcoală sau de alte instituţii. In lecţiile de biologie de fiecare dată trebuie să fie atinsă măcar o latură a educaţiei ecologice, scopul educaţiei ecologice este acela de a oferi fiecărui individ posibilitatea de a manifesta o atitudine personală, responsabilă faţă de mediu în care trăieşte.

                Atât la gimnaziu cât şi in timpul anilor de liceu elevii vin în contact cu biologia în mod continu, prin urmare educaţia pentru mediu trebuie să se facă sistematic. Ecologia se predă doar în clasa a VIII-a,  dar sarcina profesorului de biologie este de a acorda noţiuni de ecologie elevilor încă din clasa a V-a şi de ai educa in vederea ocrotirii mediului înconjurător.

                Educaţia ecologică trebuie să ducă  la inţelegerea  relaţiilor existente între anumite situaţii şi dezvoltarea capacităţilor de a analiza, a sintetiza şi de a generaliza informaţiile deţinute. Este importantă rezolvarea cauzelor care au dus la o anumită situaţie şi nu a efectelor acestora. (Ollivier, 1990).

Profesor de biologie Pârvan Anca-Nicoleta

24 alte produse in aceeasi categorie:

Coş  

Nici un produs

Livrare 0,00 lei
Total 0,00 lei

Coş Plăteşte

PROMOTII

  • Zanele. Carte cu 100 de abtibilduri
  • Zanele
    7,90 lei (-20%)
    6,32 lei

Toate promotiile