Categorii

Autori

Autori care au publicat la Editura Rovimed Publishers

Managementul resurselor umane in armata Romaniei in contextul integrarii in NATO si UE


Managementul resurselor umane in armata Romaniei in contextul integrarii in NATO si UE


47,25 lei cu TVA

0234.537.441
0740.429.533

Luni - Vineri » 09:00-16:00
  • Autor(i): Antip Adrian
  • ISBN: 978-973-1897-43-1
  • Pagini: 160
  • An aparitie: 2010

    Fara nici o indoiala, ultima perioada se caracterizeaza prin cele mai rapide si spectaculoase schimbari din evolutia omenirii, ca urmare a modificarilor de esenta in plan tehnic, social, economic, informational, educational, cultural, militar si politic.
In contextul integrarii Romaniei in structurile europene si euroatlantice, procesul de transformare si modernizare a armatei Romaniei a reprezentat o necesitate fireasca, ce decurge din noile orientari strategice, modificarile mediului de securitate si realizarea interoperabilitatii cu armatele statelor membre NATO.
Lucrarea reprezinta o tentativa de a pune in evidenta, prin argumente accesibile, schimbarile care au avut loc in armata Romaniei in domeniul resurselor umane sub imboldul integrarii in NATO si necesitatea continuarii procesului de modernizare a managementului resurselor umane. Organizatia militara s-a confruntat cu dificultati majore pe timpul procesului de reforma, cu un impact puternic asupra resurselor umane, fapt pentru care managerii militari trebuie sa acorde o mai mare atentie resurselor umane si imbunatatirii calitatii vietii acestora.
Interesele si obiectivele de securitate ale Romaniei, precum si misiunile armatei in actualul context geo-politic, derivat din obligatiile si responsabilitatile statutului de membru al NATO si al Uniunii Europene, au impus un puternic proces de restructurare calitativa si cantitativa a resursei umane, care a culminat cu decizia de profesionalizare a armatei Romaniei.
De asemenea, lucrarea incearca sa clarifice unele aspecte legate de problematica resurselor umane din armata Romaniei si sa prezinte modele din armate membre NATO, atragand in acelasi timp atentia asupra necesitatii continuarii procesului de modernizare a managementului resurselor umane din armata Romaniei si realizarii modificarilor legislative care sa acorde cadrelor militare un statut similar celor din armatele membre NATO.
Totodata, m-am straduit sa surprind intr-un mod cat mai sugestiv si atractiv aspecte esentiale ale securitatii nationale si implicatiile integrarii in NATO si UE asupra armatei Romaniei, precum si ale managementului resurselor umane din unele armate NATO, care sa aduca un plus de cunoastere, sa faciliteze intelegerea la un nivel superior a problematicii respective si sa aiba relevanta pentru profesionalizarea activitatilor din domeniul resurselor umane.
De aceea, in demersul meu stiintific, am folosit un numar semnificativ de lucrari de referinta aparute in literatura de specialitate straina si din tara.
In ceea ce priveste continutul, nu doresc sa fac o prezentare detaliata a capitolelor lucrarii. Problematica abordata este structurata pe trei capitole, dezvoltate intr-o succesiune logica, acoperind nevoia de cunoastere a cititorului in legatura cu procurarea, dezvoltarea si pastrarea resurselor umane de care are nevoie organizatia militara pentru a-si indeplini misiunea.
Aprecierea demersului meu stiintific revine, in mod evident, cititorului, iar eu sper ca lucrarea sa se dovedeasca cat mai utila unui cerc larg de potentiali cititori din mediul militar si civil. Aria tematica vasta, sfera de cuprindere fac ca lucrarea sa se adreseze cadrelor militare, tinerilor care vor sa imbratiseze cariera militara, precum si specialistilor in domeniul resurselor umane sau celor care in activitatea lor se interfereaza activ cu factorul uman din organizatia militara.
Desigur, lucrarea este susceptibila de imbunatatiri si dezvoltari, iar unele dintre aspectele prezentate necesita o examinare continua, ca urmare a faptului ca procesul de transformare a armatei Romaniei este inca in plina desfasurare si garantat va avea efecte si asupra resurselor umane.
Nu in cele din urma, aduc si pe aceasta cale recunostinta si multumirile mele prof.univ.dr. Aurel Manolescu, care mi-a destainuit din tainele cercetarii in domeniul resurselor umane si mi-a calauzit pasii in demersul meu stiintific.
De asemenea, elaborarea si aparitia lucrarii nu ar fi fost posibile fara deplina intelegere si sprijinul permanent din parte sotiei mele, Luminita Antip, precum si a copiilor mei, Karina si Robert Antip, carora le dedic, cu multa recunostinta, rezultatul efortului nostru comun.Cpt.drd. Adrian ANTIP

18 alte produse in aceeasi categorie:

Coş  

Nici un produs

Livrare 0,00 lei
Total 0,00 lei

Coş Plăteşte