Categorii

Autori

Autori care au publicat la Editura Rovimed Publishers

Managementul resurselor umane in unele armate straine


Managementul resurselor umane in unele armate straine


45,00 lei cu TVA

0234.537.441
0740.429.533

Luni - Vineri » 09:00-16:00

Fara nici o indoiala, ultima perioada se caracterizeaza prin cele mai rapide si spectaculoase schimbari din evolutia omenirii, ca urmare a modificarilor de esenta in plan tehnic, social, economic, informational, educational, cultural, militar si politic.
In contextul globalizarii in structurile europene si euroatlantice, procesul de transformare si modernizare a armatelor a reprezentat o necesitate fireasca, ce decurge din noile orientari strategice, modificarile mediului de securitate si realizarea interoperabilitatii intre armatele statelor membre NATO si UE.
Extinderea NATO si a UE la nivel international presupune cresterea complexitatii actiunilor pe care le desfasoara, dar mai ales dezvoltarea si diversificarea instrumentelor de management al resurselor umane pe care acestea le utilizeaza pentru a gestiona variabilele culturale, economice, sociale, politice si institutionale care le influenteaza activitatea la nivelul fiecarei tari.
Mediul de securitate actual obliga la mentinerea unor armate profesioniste, cu o resursa umana bine pregatita, care sa fie in masura sa actioneze in operatii multinationale.
Lucrarea incearca sa clarifice unele aspecte legate de problematica resurselor umane si sa prezinte modele din armate membre NATO.
Unul dintre cele mai importante argumente prin intermediul carora poate fi justificata dezvoltarea managementului resurselor umane, ca domeniu de cercetare stiintifica si aplicativa, il reprezinta identificarea unor noi modalitati, mai eficiente de conducere si administrare a resurselor umane, in vederea realizarii interoperabilitatii cu armatele statelor membre NATO si UE, in conditiile cresterii nivelului de profesionalizare si intensificarii schimburilor culturale dintre tarile membre NATO si UE. Studiile comparative realizate in domeniul resurselor umane permit o mai buna intelegere a contextului economic, social, institutional si cultural in care sunt aplicate practicile de resurse umane la nivelul armatelor din NATO. Pe de alta parte, comparatiile dintre sistemele si modele de management al resurselor umane aplicate in diferite tari ofera posibilitatea unei cat mai bune cunoasteri si intelegeri a impactului diferentelor dintre practicile de resurse umane asupra obtinerii succesului in actiunile militare.
De aceea, in demersul nostru stiintific, am folosit un numar semnificativ de lucrari de referinta aparute in literatura de specialitate straina si din tara.
In ceea ce priveste continutul, nu dorim sa facem o prezentare detaliata a capitolelor lucrarii.
Aprecierea demersului nostru stiintific revine, in mod evident, cititorului, iar noi speram ca lucrarea sa se dovedeasca cat mai utila unui cerc larg de potentiali cititori din mediul militar si civil. Aria tematica vasta, sfera de cuprindere fac ca lucrarea sa se adreseze cadrelor militare, tinerilor care vor sa imbratiseze cariera militara, precum si specialistilor in domeniul resurselor umane sau celor care in activitatea lor se interfereaza activ cu factorul uman din organizatia militara.
Desigur, lucrarea este susceptibila de imbunatatiri si dezvoltari, iar unele dintre aspectele prezentate necesita o examinare continua, ca urmare a faptului ca procesul de transformare a armatelor este inca in plina desfasurare si garantat va avea efecte si asupra resurselor umane, mai ales in noul context economic din Europa.
Nu in cele din urma, aducem si pe aceasta cale recunostinta si multumirile noastre prof.univ.dr. Aurel Manolescu, care ne-a destainuit din tainele cercetarii in domeniul resurselor umane si ne-a calauzit pasii in demersul nostru stiintific.
De asemenea, elaborarea si aparitia lucrarii nu ar fi fost posibile fara deplina intelegere si sprijinul permanent din parte familiilor noastre, carora le dedicam, cu multa recunostinta, rezultatul efortului nostru comun.
Autorii

18 alte produse in aceeasi categorie:

Coş  

Nici un produs

Livrare 0,00 lei
Total 0,00 lei

Coş Plăteşte

PROMOTII

Toate promotiile