Categorii

Autori

Autori care au publicat la Editura Rovimed Publishers

Spalarea banilor si fenomenul finantarii terorismului


Spalarea banilor si fenomenul finantarii terorismului


13,48 lei cu TVA

0234.537.441
0740.429.533

Luni - Vineri » 09:00-16:00

De cele mai multe ori, teroristul este cetăţeanul statului A, de  naţionalitatea statului B, care acţionează împotriva statului C, cu arme procurate din statul D prin intermediari din statul E, beneficiind de sprijinul financiar obţinut de la entităţi din statul F. În aceste condiţii obţinerea de venituri de către organizaţiile teroriste este esenţială pentu realizarea scopurilor obscure. Totuşi, profitul este în general obiectivul crimei organizate, în timp ce diferenţa de scopuri finale dintre aceste activităţi poate ajunge la o anumită limită, organizaţiile teroriste au nevoie de sprijin financiar pentru a-şi duce la îndeplinire planurile mai mult sau mai puţin coerente.

O grupare teroristă de succes, asemeni unei organizaţii criminale, trebuie să fie capabilă să construiască şi să menţină o infrastructură financiară eficientă pentru susţinerea acţiunilor desfăşurate. Astfel, putem vorbi de spălarea banilor pentru finanţarea terorismului, cu scopul de a se putea da o aparenţă de legalitate unor profituri obţinute din activităţile de criminalitate economico-financiară desfăşurate de orgnaizaţiile teroriste asociate crimei organizate, în vedrea păstrării anonimatului.

Din acest motiv prezenta carte face o analiză la problema finanţării terorismului prin metoda spălării banilor, cât şi a implicaţiilor acestui amplu şi complex fenomen în plan politic, economic şi social, asupra societăţii şi individului în contextul proliferării fenomenului globalizării.

 

                                                                                   

18 alte produse in aceeasi categorie:

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Coş  

Nici un produs

Livrare 0,00 lei
Total 0,00 lei

Coş Plăteşte