Categorii

Autori

Autori care au publicat la Editura Rovimed Publishers

Sexul si grupele sanguine


Sexul si grupele sanguine


18,90 lei cu TVA

0234.537.441
0740.429.533

Luni - Vineri » 09:00-16:00
  • Autor(i): Platonov Mihail
  • An aparitie: 2010
  • ISBN: 978-606-583-243-5
  • Pagini: 170

Ştiaţi că modul nostru de a gândi, sentimentele, capacitatea de a munci sau de a ne odihni sunt determinate de grupa sanguină? Oamenii de ştiinţă au stabilit o relaţie de interdependenţă, foarte bine definită, între personalitate şi grupa sanguină. Cu alte cuvinte, fiecare grupă sanguină conţine o serie întreagă de trăsături caracteristice care influenţează toate aspectele vieţii noastre. În funcţie de grupa sanguină căreia îi aparţine sângele nostru (A, B, 0 sau AB), avem propria manieră de a iubi, de a urî, de a comunica, de a ne întemeia o familie, de a călători, de a câştiga banii şi aşa mai departe.

În viaţa fiecăruia dintre noi apar momente când ne întrebăm uimiţi: „De ce nu mă simt în largul meu printre aceşti oameni? De ce nu pot să câştig atâţia bani câţi mi-ar trebui? De ce nu-mi pot găsi şi eu un partener de viaţă potrivit?” etc. Lista scopurilor neatinse şi a dorinţelor neîmplinite poate continua la nesfârşit, punându-şi amprenta pe destinul nostru, dacă ar fi să nu ţinem cont de faptul că răspunsul la aceste întrebări şi încă la multe altele se află în sângele nostru. Acum 65 de ani, biopsihologii din lumea întreagă au iniţiat un studiu pe câteva mii de persoane şi în urma cercetărilor au ajuns la concluzia că sângele reprezintă mult mai mult decât lichidul care transportă oxigenul şi alte substanţe vitale pentru organism. Sângele este responsabil de psihotipul şi de stereotipul comportamental al omului şi, mai mult decât atât, aceste trăsături sunt imuabile şi ereditare. Oamenii de ştiinţă atrag însă atenţia că teoria grupelor sanguine nu trebuie comparată cu astrologia, întrucât aceasta din urmă se bazează doar pe presupuneri, neavând o fundamentare ştiinţifică solidă.

Studiul psihologiei oamenilor în funcţie de grupa sanguină are o istorie îndelungată. Remarcabil este faptul că această ştiinţă s-a dezvoltat în mod diferit în Occident faţă de Orient. În Occident – în Europa, în America de Sud şi în S.U.A. – studiul biopsihologiei nu depăşea cadrul laboratoarelor medicale. Un om simplu, pentru a afla câte ceva despre acest domeniu, trebuia să caute informaţiile necesare în revistele de hematologie, psihiatrie, imunogenetică şi serologie. În schimb, în Orient – în Japonia şi China – psihologia în funcţie de grupa sanguină a devenit atât de cunoscută în rândul populaţiei, încât inclusiv în formularele de solicitare a unui loc de muncă a apărut o nouă rubrică: „Ce grupă sanguină aveţi?” Spuneţi-i primului japonez întâlnit pe stradă: „Am grupa sanguină AB, ce părere aveţi despre acest lucru?” – şi veţi fi uimit de descrierea exactă a caracterului dumneavoastră, ca şi cum acest necunoscut v-ar citi ca pe o carte deschisă. Explicaţia constă în faptul că în Orient se editează enorm de multe cărţi, graţie cărora japonezii şi chinezii sunt mereu la curent cu ultimele realizări şi descoperiri în acest domeniu. Tot ceea ce în Occident lâncezea întru-un cerc foarte restrâns  de savanţi, în Orient a căpătat un caracter de masă. În ultimii doi ani, oamenii de ştiinţă japonezi au elaborat o amplă lucrare privind  psihologia oamenilor în funcţie de grupa lor sanguină, studiind comportamentul femeilor şi bărbaţilor de toate vârstele. Verdictul a fost următorul: grupa sanguină influenţează absolut tot ce face omul, de la felul cum găteşte, până la maniera de a juca preferans.

De dragul adevărului însă, trebuie să precizăm că în multe cercetări şi studii, specialiştii occidentali i-au întrecut pe cei din Orient. În timp ce savanţii japonezi erau preocupaţi de creşterea popularităţii, trezind interesul maselor cu articole de genul „De ce edilii capitalei Tokio au avut norocul să posede grupa sanguină B” , oamenii de ştiinţă occidentali se ocupau cu cercetări mult mai subtile. În prezent în Occident se studiază influenţa grupelor sanguine asupra instabilităţii emoţionale a oamenilor, asupra efectelor stresului, de fapt asupra tuturor aspectelor, începând cu obiceiul de a fuma şi cu abuzul de alcool şi terminând cu predispoziţia la afecţiuni oncologice.

Lucrarea de faţă vă va ajuta să vă analizaţi şi să vă înţelegeţi propriul psihotip, precum şi pe cel al partenerului dumneavoastră din perspectiva relaţiilor intime, care, sperăm că sunteţi de acord cu noi, reprezintă una din componentele cele mai importante ale existenţei noastre. Fireşte, sexul nu este un lucru atât de simplu încât o singură carte să poată clarifica toate problemele legate de acest subiect (deşi sperăm ca dumneavoastră să nu aveţi deloc probleme de această natură; şi totuşi, şi totuşi…) Prin urmare, cu ce vă poate fi de folos această carte? Vă va ajuta să aflaţi ce şi cum simţiţi dumneavoastră şi partenerul dumneavoastră, să conştientizaţi cauza plecării sau adulterului partenerului, să înţelegeţi de ce alţii leagă mai uşor prietenii şi reuşesc să cunoască alte persoane mult mai repede decât dumneavoastră, de ce partenerul nu vă mai excită (sau invers) şi, lucrul cel mai important, CE SE POATE FACE PENTRU CA TOTUL SĂ SE SCHIMBE ÎN BINE?  A-ţi păstra intactă relaţia cu persoana iubită (dacă, bineînţeles, amândoi doriţi acest lucru) este posibil, dar pentru asta trebuie să ştiţi în primul rând ce dorinţe aveţi dumneavoastră, în al doilea rând  ce dorinţe are partenerul dumneavoastră, iar în al treilea rând, străduiţi-vă să corelaţi aceste dorinţe. În al patrulea rând, ştiţi să vă bucuraţi şi de satisfacerea dorinţelor partenerului,  nu numai a propriilor dorinţe? Iată ce este cu adevărat important într-o relaţie!

Vă atragem atenţia că puteţi avea factorul Rh pozitiv sau negativ. Specialiştii afirmă că Rh-ul pozitiv fortifică psihicul, în timp ce Rh-ul negativ, dimpotrivă, îl slăbeşte.

 

 

 

30 alte produse in aceeasi categorie:

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Coş  

Nici un produs

Livrare 0,00 lei
Total 0,00 lei

Coş Plăteşte